Tid til teater - ældre giver den gas på scenen

I en forestilling om tid giver en gruppe ældre mennesker på Odsherred Teater deres besyv med om blandt andet corona, holdninger og krænkelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Corona, corona, corona, hør bare hvad Mette hun si’r. Ik’ hamstre, ik’ hamstre, ik’ hamstre. Vi nåede at få lokumspapir."

Tonerne lyder fra scenen på Odsherred teater, hvor Gamle Scene gennemgår de sidste prøver inden premieren. Gamle Scene er en teatergruppe, hvor ældre kan prøve kræfter med skuespillet, og lige nu er de aktuelle med forestillingen ”Hva’ sker der dog?”.

John Larsen er medinstruktør på stykket "Hva' sker der dog?"
John Larsen er medinstruktør på stykket "Hva' sker der dog?" Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

- Tiden er emnet i det her tilfælde. Altså hva’ sker der dog i tiden? Vi kan ikke i sådan en gruppe som den her undgå at kigge lidt tilbage. Vi kender meget af historien, og så kommer vi med vores udlægning af begreber som fordomme, krænkelse, angst, glæde og undren, fortæller John Larsen, der er instruktør på stykket.

Skuespiller på 92 år

Gamle scener tæller i alt 19 skuespillere i alderen 67 til 92 år. En af dem er Jørn Nielsen fra Klint. Selv om han både er aktiv i et kor og med at holde foredrag, har han også kastet sig over teatergenren.

- Det er nok, fordi jeg stadig prøver at bevare min nysgerrighed, og så er jeg så heldig, at jeg har bevaret et ret godt helbred. Jeg hygger mig med det, fortæller han, men der kan selvfølgelig også være bump på scenen, når man har rundet pensionsalderen.

- Det er også lidt af en udfordring. Alene det i vores alder at skulle lære replikker udenad. Det kan være svært, siger han smilende.

Forestillingen ”Hva’ sker der dog?” har premiere onsdag og spiller 24. og 25. september klokken 19.30. 26. september klokken 17 og 27. september klokken 15. Billetterne koster 95 kroner.