Supermarkedssag: Advokatrapport siger nej til ny Netto

Tirsdag eftermiddag skal Økonomiudvalget i Odsherred Kommune diskutere sagen om Fårevejle Kirkeby. En ny rapport slår fast, at der ikke må bygges et nyt supermarked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Advokatfirmaet Bech Bruun har skrevet en rapport på 22 sider om det lovlige i at opføre et supermarked på 1000 m2 i Fårevejle Kirkeby.

En plan som investoren Filip Dyvekær har været ret langt med, men som et flertal i byrådet i Odsherred Kommune ikke mener er lovligt.

Rapport: Der må ikke bygges nyt supermarked

Rapporten fra advokatfirmaet skal diskuteres på et Økonomiudvalgsmøde i Odsherred Kommune tirsdag eftermiddag.

- Rapporten  har set på, hvad man kan og hvad man ikke kan i forhold til at bygge ny detailhandelsbutik, siger centerchef i Plan, Byg og Erhvervs i Odsherred Kommune,  Niels Sørensen.

Advokatfirmaet konkluderer i rapporten, at det er Odsherred Kommunes kommuneplanramme, der er bindende.

Den siger, at der slet ikke må udvides eller bygges ny detailbutik i området omkring Kalundborgvej og Høvevej i Fårevejle Kirkeby.

Omvendt siger en redegørelse om kommuneplanrammen, at der må bygges 1800 m2 butik på hjørnet. 

Men redegørelsen er ikke bindende, det er kommuneplanrammen, fastslår rapporten.

Dyvekær ville leje ud til Netto

Dermed flugter rapportens konklusion med et flertal i byrådet, som mener at en ekstra dagligvarebutik i Fårevejle Kirkeby vil gå ud over dagligvarebutikkerne i de nærliggende byer, og det ønsker flertallet af politikerne ikke.

Investoren og grundlæggeren af Sommerland Sjælland, Filip Dyvekær har ellers allerede opkøbt Kims Corner i Fårevejle Kirkeby med henblik på at få den og nabobygningerne revet ned og så leje grunden ud til Netto, som vil opgføre et supermarked.

Forvaltningschef: Ny butik ville kræve ny lokalplan

Dyvekær har tidligere fortalt TV ØST, at han har brugt 4-5 millioner kroner på at opkøbe grunde, og at han har fået at vide på kommunen, at der kunne bygges 1800 m2 detailbutik i Fårevejle Kirkeby.

Men derfra og så til at det rent faktisk kunne blive til virkelighed med en butik ekstra, der vilel stadig være langt, forklarer centerchef i Plan, Byg og Erhvervs i Odsherred Kommune,  Niels Sørensen.

- Sådan et byggeri kræver en ny lokalplan for området, og den ville også skulle igennem en politisk behandling først, siger centerchefen.

Der er møde i Økonomiudvalget kl. 16 tirsdag.