Stor opbakning til lokal tangfarm - mere end 50.000 kroner samlet ind

Firmaet Dansk Tang samler penge ind til en tangfarm i Odsherred. Målet for indsamlingen er nået med end 50 dage tilbage af indsamlingsperioden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 50.000 kroner er blevet samlet ind til etableringen af en tangfarm i Odsherred via en crowdfunding.

Det er firmaet Dansk Tang, der gennem Coop Crowdfunding har samlet pengene ind til at starte produktionen af en dansk tangsalat i Odsherred.

54 dage før indsamlingen er slut har 119 personer doneret i alt 50.200 kroner til projektet, der altså nu er et skridt tættere på at blive en realitet.

quote Det er megafedt, at der er så mange, der bakker op

Simon Weber Marcussen, partner, Dansk Tang

Firmaet Dansk Tang vil dyrke en type tang ved navn Gracilaria, som er efterspurgt af mange danske luksusrestauranter.

- Det er en tangtype, som især restauranter har taget rigtig godt imod. Formålet er at udvikle en dansk udgave af den asiatiske tangsalat, man kender fra sushirestauranterne, fortæller Simon Weber Marcussen, der er partner Dansk Tang.

Dække udgifter til materialer

Firmaet har fået tilladelse af Kystdirektoratet til at lave en tangplantage i vandet langs kysten ved Rørvig, og med donationer gennem crowdfundingkampagnen er de nu klar til at etablere deres tangfarm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er denne type tang, der skal dyrkes ved Odsherreds kyst.
Det er denne type tang, der skal dyrkes ved Odsherreds kyst. Foto: Simon Weber Marcussen

- Nu kan vi jo allerede begynde at forberede alle de aktiviteter, der skal ske i og med, vi er sikret det her beløb. Så det skaber både tryghed og giver os et godt tidsforspring, siger Simon Weber Marcussen.

- I første omgang, der er det nok, der skal det dække udgifter til materialer, men på sigt der er det noget, vi rigtig gerne vil have udvidet, og nu kan vi jo se, hvor stor en opbakning, der er til det, siger han.

Håber på at udvide

Den første tangfarm skal ligge ud for Rørvig, men Simon Weber Marcussen håber, at Dansk Tang vil kunne etablere flere tangfarme i havet omkring Odsherred.

- Lige nu har vi en tilladelse ud for Rørvig, og så kunne vi godt på sigt tænke os at få det længere ind i Isefjorden, siger han og fortæller, at opbakningen til projektet gennem crowdfundingen betyder meget for Dansk Tang.

- Det er vi selvfølgelig utroligt glade for, det er megafedt, at der er så mange, der bakker op om det, og at vi nu kan sætte gang i det her, sige han.

Tang vokser forholdsvist hurtigt, og derfor vil der allerede i 2020 blive høstet tang fra den nye farm, fortæller Simon Weber Marcussen.

- Der kommer til at være en masse testliner nu forskellige steder, så vil vi se et lille udbytte her i starten, men når alle de tests er færdige, så går vi i stor skala, og der skal vi nok regne med, at der går omkring et år, siger han.

Se eller gense indslaget om Dansk Tang, der vil etablere et videnscenter om tang.