¨

Spar-røveri kun del af større sag

Foto: TV ØST

Et røveri mod Spar-købmanden på Klintvej ved Nykøbing Sjælland er en af anklagerne mod tre unge mænd i en større retssag, der afvikles sammenlagt over syv dage.

Normalt bliver hele anklageskriftet læst op som noget af det første under en retssag. Men onsdag blev der i Retten i Holbæk gjort en undtagelse, idet anklageren fik lov til at gøre det i mindre bidder.

Det var der en god grund til, for anklageskriftet har ikke mindre end 145 punkter, skriver dagbladet Nordvestnyt.

En 23-årig mand og to 22-årige mænd - alle fra Københavnsområdet - er tilsammen tiltalt for de mange lovovertrædelser, der hovedsageligt drejer sig om færdselsforseelser og tyverier. Dog er der også mere alvorlige ting på anklageskriftet.

Blandt andet et røveriforsøg mod Spar-købmanden på Klintvej i Nyrup ved Nykøbing Sjælland.

Den 17. marts sidste år var to kvindelige ansatte ved at lukke, da to maskerede mænd pludselig dukkede op og truede med pistollignende genstande.

Efter et håndgemæng lykkedes det kvinderne at forskanse sig bag en port, men røverne fandt 50.000 kroner fordelt i tre døgnbokskuverter i den ene kvindes bil.

Politiet anholdt et par måneder senere den 23-årige mand og sigtede ham for røveri-forsøget, og efterfølgende blev også de to 22-årige anholdt i sagen.

I retten nægtede alle tre, at de har haft noget med røveriet at gøre. De to ville ikke udtale sig, mens den ene 22-årige forklarede, at han overhovedet ikke har noget kendskab til området.

Retten i Holbæk har sat syv dage af til afviklingen af retssagen, som forventes afsluttet sidst i januar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App