Søskendepar vinder fornem pris for unge: - Vi er virkelig beæret

Et søskendepar fra Nykøbing Sjælland har netop vundet Ungekulturprisen 2018 i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er helt surrealistisk.

Sådan lyder det fra Laura De Boer, som sammen med sin storesøster, Matilde De Boer, netop har vundet Ungekulturprisen 2018 og 33.000 kroner.

En pris, som Ung i Odsherred står bag, der hylder unge, som gør en noget ekstra for andre unge i kommunen.

Søskendeparret har nemlig skabt arrangementet dB.Rabalder.

- Vi har lavet et musikarrangement for unge mennesker i Nykøbing Sjælland. Her har vi inviteret alle genre og kunsttyper til at være med til en aften, hvor kreativitet og egen musik er i fokus, siger Matilde De Boer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser det ud til dB.Rabalders arrangementer.
Sådan ser det ud til dB.Rabalders arrangementer.
Foto: Ung i Odsherred

Og de nominerede var ...

quote Vi var oppe mod nogle megagode mennesker, som også har lavet noget megaskønt, så vi er virkelig beæret

Laura De Boer, vinder af Ungekulturprisen 2018

Ud over dB.Rabalder var også Falke nomineret, som på Vig Festival lavede events under navnet Camp Rio. Det er konkurrencer, hvor målet er at få unge mennesker væk fra alkoholen.

Samtidig var også Tasja Nielsen nomineret til prisen. Hun blev som barn udsat for seksuelle overgreb, hvorefter hun fik en erstatning. Men hendes erstatning blev brugt af et familiemedlem. Efter Tasja Nielsen stod frem med sin historie, har justitsministeren sendt et nyt lovforslag i høring, som skal medvirke til, at historier som Tasja Nielsens ikke kan gentage sig.

Og med de modstandere kom det bag på søskendeparret, Matilde og Laura De Boer, at de endte med prisen.

- Jeg tror, ingen af os havde regnet med, at vi ville få den her pris. Vi var oppe mod nogle megagode mennesker, som også har lavet noget megaskønt, så vi er virkelig beæret. Det er en fed oplevelse, lyder det fra Laura De Boer.

Ungdommen er mangfoldig

Ifølge lederen af Ung i Odsherred, Louise Nordlund Hansen, er det vigtigt med en pris, der hylder de unge.

- Det er megavigtigt, at vi viser, at vi sætter pris på de unge, som inspirerer til en god og sund og stærk ungekultur. Så det er en af vores allervigtigste begivenheder på året, siger Louise Nordlund Hansen.

En ny tv-serie på DR3, Doggystyle, skildrer ungekulturen i Odsherred. En ungdomskultur, der er præget af fest og druk for at kunne holde kedsomheden ud. Men ungdommen kan også noget andet i Odsherred, lyder det.

- Det er meget mangfoldigt at være ung i Odsherred. Hvis man spørger de her to piger, vil de nok opleve, at der sker nogle ting, fordi de selv laver nogle store begivenheder. Så det kommer meget an på, hvem og hvor man hænger ud, siger Louise Nordlund Hansen.

Det er fjerde år i træk, at der blev uddelt en Ungekulturpris i Odsherred.