Sommerland Sjælland udvider med blomsterpark

Biler, vandland og rutsjebane får nu selskab af en blomsterpark i Sommerland Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerland Sjælland i Nørre Asmindrup i Odsherred har taget de første spadestik til en ny florapark, hvor gæster kan kigge på blomster og vegetation.

Planterne er særligt udvalgt til de vækstbetingelser, der nu engang er i en tidligere grusgrav, og det er planen, at parken bygges op over en årrække, skriver forlystelsesparken i en pressmeddelelse.

Bygget på grusgrav

Sommerland Sjælland går med blomsterparken nye veje, særligt fordi lokalområdet byder på værdier lige under fødderne, som samtidig giver mening i forhold til Geopark Odsherred.

- Sommerland Sjælland er bygget på en grusgrav, som jo er et produkt af istidens is-strømme, og det stemmer godt overens med hele projektet omkring Geopark Odsherred, som vi også ønsker at vise vores mange gæster, fortæller direktør Kåre Dyvekær.

- Samtidig er Solvognen fundet blot få kilometer fra Sommerland Sjælland, hvilket giver nogle gode muligheder for at kombinere park, planteliv og kulturelle oplevelser, så man som gæst også bliver lidt klogere under besøget, tilføjer Kåre Dyvekær

Helios er navnet

Helios, som er navnet på den kommende florapark, hænger tæt sammen med netop fundet af nationalklenodiet Solvognen. Den blev fundet under en forårspløjning i 1902 ved Trundholm mose, kun få kilometer fra Sommerland Sjælland.

Helios er græsk og betyder sol. Navnet henleder opmærksomheden på, at området ligger i et åbent og solbeskinnet gruset landskab.

Fakta: