Sommerkoncert reddet med faste pladser og håndsprit

Coronakrisen har aflyst så godt som alle koncerter og en lang række kulturelle arrangementer – men i Nykøbing Sjælland har man fundet en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Koncert-sommeren i år tegnede til at blive en død en af slagsen. Koncertkalenderen er så godt som rømmet på grund af corona-restriktionerne. Men i Nykøbing Sjælland er man med en lang række forholdsregler og rigelige mængder håndsprit lykkedes med at aflive profetierne om en sommer uden en eneste koncert.

I går kunne Sanne Salomonsen træde op for 500 feststemte og glade mennesker til Vi elsker sommer. Her kunne arrangørerne glæde sig over at se et stort forberedelsesarbejde sprede glæde.

- At møde den kærlighed fra publikum og se artisterne stråle, når de går ned fra scenen – det kan ikke beskrives, hvor godt det er at være ude i den her sommer, siger Riffi Haddaoui, arrangør af Vi elsker sommer.

Han fortæller, at teltet har plads til 1200 mennesker, men i coronans skygge er det blevet indrettet til under det halve – 500 gæster.

Riffi Haddaoui har sammen med sit team brugt mange kræfter på, at søndagens koncert kunne blive en realitet.
Riffi Haddaoui har sammen med sit team brugt mange kræfter på, at søndagens koncert kunne blive en realitet. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

- Det et stort telt til et mindre antal mennesker. Det giver god plads, siger Riffi Haddaoui og tilføjer:

- Vi prøver at navigere i den her tid, samtidig med at vi gerne vil tilbyde folk nogle oplevelser, hvor de kan være sammen.

Begejstrede koncert-gæster

Med tre meters afstand mellem bordene og kun hvert andet sæde sat til salg er arrangørerne lykkedes med at finde en vej gennem reglerne og skabe en koncert.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Først og fremmest at kunne lave noget i sin sommerferie, at folk holder afstand, og der er en fantastisk stemning. Jeg tror, alle har savnet at komme ud, og Sanne (Salomonsen, red.) gør det fantastisk, sagde Pernille Larsen fra Slagelse under koncerten.

Pernille Larsen fra Slagelse glæder sig over muligheden for at gå til en koncert i sin ferie.
Pernille Larsen fra Slagelse glæder sig over muligheden for at gå til en koncert i sin ferie. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Også Charlotte Eberhart fra København er begejstreret, fordi arrangørerne er lykkedes med at få koncerten op at stå:

- Under normale omstændigheder uden corona havde vi aldrig fået den her mulighed, så det er held i uheld. Stemningen er god, og arrangementet er godt og føles trygt.

Charlotte Eberhart beskriver koncerten som en unik mulighed. - Folk er glade og gode til at passe på hinanden.
Charlotte Eberhart beskriver koncerten som en unik mulighed. - Folk er glade og gode til at passe på hinanden. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Økonomisk overskud usikkert

Med under det halve antal gæster til koncerten er Riffi Haddaoui ikke sikker på, at arrangementet kan løbe rundt økonomisk, men det var heller ikke afgørende, da han blev spurgt efter koncerten i går:

- Det ved jeg ikke, om det kan, men jeg synes, det er vigtigt, at vi går ud og viser kulturen, og vi går ud og møder publikum, og vi ikke bare sætter aflyst over hele sommeren. Nu passer vi på folk og gør det på den her måde, og det fungerer rigtig godt.

Vi elsker sommer fortsætter et par dage i Nykøbing Sjælland, inden man fra 30. juli vil kunne opleve koncerten i Karrebæksminde.