Slot i strid med golfklub (VIDEO)

I Fårevejle har Dragsholm Slot fået rettens ord for, at kun de må kalde en golfklub for Dragsholm. Og det har nu startet en nabostrid med den lokale golfklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ligner ren idyl i området omkring Dragsholm Slot.

Men under overfladen lurer striden mellem slottet og den narliggende golfbane. Tvisten skyldes golfklubbens navn.

Golfklubben blev i 2002 stiftet med navnet Dragsholm Golf. Kort efter købte naboen, Dragsholm Slot, rettigheden til ordet Dragsholm sammensat med golf. Klubben aftalte med slottet at beholde sit navn mod at give en del af slottets gæster gratis adgang.
Men i 2007 opsagde klubben aftalen og skiftede navn til Dragsholm Links. Men da Dragsholm også indgår i det nye navn, har slottet nu fået fogedrettens ord for, at klubbens navn igen skal skiftes.

- Vi er jo interesserede i navnet, ikke mindst fordi det indgår i vores lokalplan, at vi selv kan lave golfbaner her ved slottet, forklarer direktør ved Dragsholm Slot Mads Bøttger.

Og navneskiftet bliver dyrt for klubben.

- Vi skal jo til at skife en masse teested-sten, sponsorflag, foldere og så videre, så det bliver ikke nogen billig omgang, fortæller formanden for golfklubben, Lars Aarup.

Flere virksomheder i området har navnet Dragsholm, og golfklubbens medlemmer forstår ikke, hvorfor forbuddet gælder dem.

- Jeg synes, det er lidt fjollet. når vi nu har fået indarbejdet navnet, lyder det fra golfspiller Carl Funch.

Og Jo Septimius er enig:

- Jeg er simpelthen helt uforstående overfor det her. Det virker så latterligt, siger hun.

Og den nu navnløse golfklub ser nu ingen vej uden om.

- Vi har fået rettens ord for, at det må vi ikke hedde, så nu skal vi med hjælp fra medlemmerne vælge et nyt navn, konkluderer Lars Aarup.

[video:flv:090525_golfklub.flv]