Skuffede frivillige slukker og lukker

Syv måneder. Så længe fik et frivilligcenter i Odsherred lov til at eksistere. Nu kritiserer de frivillige kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hanne Biehl har altid været en ildsjæl. Hun er uddannet jurist og har arbejdet med frivillige organisationer det meste af hendes liv. Da hun for to år siden flyttede til Odsherred fik hun en idé

- Jeg har lavet utrolig meget frivilligt arbejde, og jeg har set, hvad et godt frivilligcenter kan bidrage med, siger Hanne Biehl fra Odsherred.

Sammen med to andre kvinder holdt hun i august 2013 stiftende generalforsamling for Odsherreds nye frivilligcenter. Men syv måneder senere er visionerne skudt i sænk

- Det her frivillige arbejde kunne flytte sig meget. Det var vores hensigt at gå ud og søge fonde og puljer, og på den måde trække penge til kommunen, siger Hanne Biehl.

Skuffet medstifter

Merete Hornecker kontaktede Hanne Biehl, da hun første gang hørte om projektet.

- Det var en rigtig god idé. Vi manglede sådan et frivilligcenter her i Odsherred. På den må kunne vi skabe en understøttende funktion som især kunne komme de små organisationer til gavn, siger Merete Hornecker fra Odsherred.

Kommunen sagde nej

En del af konceptet var en lønnet medarbejder, der skulle stå for organiseringen. Men det ville Odsherred Kommune ikke være med til.

- Hvis vi støtter noget, så går vi ud og støtter det frivillige arbejde som foreningerne frivilligt laver. Vi støtter arrangementer og alle mulige andre initiativ. Men vi støtter altså ikke frivillige foreninger der ønsker en lønnet ansat, siger Thomas Adelskov (Soc.Dem.)

Det er netop den udmelding, der har skuffet kvinderne bag konceptet.

De store frivillige organisationer som eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, de har altså også få lønnede medarbejdere til at koordinere hele organisationen. Det skaber noget udvikling. Vi ville blive talerør for alle de små frivillige organisationer, som der findes i vores område, siger Merete Hornecker.

Ingen enighed

I Odsherred er det ikke lykkes efter syv måneder at nå til enighed. Derfor kvindernes visioner med frivilligcenteret nu gået op I røg.

- Jeg synes simpelthen de vender det døve øre til. De mangler at tænke sig om. De træffer en beslutning på et uoplyst grundlag, siger Hanne Biehl.