Skoleelever har lavet plakater mod fartbilister

Som et led i en konkurrence har eleverne på Høve Friskole fået trykt 5 plakater, der opfordrer bilisterne til at sænke farten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnene i SFO på Høve Friskole har opsat deres egen plakat på Høve Bygade, Høvevej og Veddingevej som led i Sikker Trafik-kampagnen for at få bilisterne til at dæmpe hastigheden. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

'Sænk farten – en lille smule betyder en hel del' er titlen på Sikker Trafiks kampagne, som efter skoleefterårsferien er sat ind igen over hele landet med målrettede fartkontroller og reklame på tv. Høve Friskoles skolefritidsordning deltog i forsommerens konkurrence om at udfærdige en plakat til kampagnen og var blandt de 24 skolefritidsordninger, som gik videre til landsfinalen.

Oplagt med opfordring

Høve SFO vandt ikke, men fik tilsendt 5 plakater klar til opsætning, og det skete mandag den 20. oktober 2014, hvor Nanna Busk, Anine Petersen og Emma Kolstrup sammen med SFO-leder Katrine Drejer og en af forældrene Jens Drejer opsatte plakaterne på Veddingevej ud for skolen, i Høve Bygade og på Høvevej.

- Vi har mange elever, som bliver transporteret til og fra skole i bil, og vejene omkring skolen er meget trafikerede, så derfor er det oplagt, at vi deltager i kampagnen og opfordrer bilisterne til at sænke farten, siger Katrine Drejer, som tilmeldte SFO-børnenes plakat til konkurrencen.

Mere fartkontrol på vej

Hele uge 43 vil politiet være ude med fartkontrol i hele landet, og kampagnen og de tilhørende plakater foregår over de næste 3 uger. For at få flere til at sænke farten på vejene, vil der fra 2015 blive mere fartkontrol, når der bliver sendt nye fotovogne ud til politikredsene, så det samlede antal fotovogne når op på cirka 100. De skal blandt andet sættes ind på de strækninger, hvor der sker mange fartulykker.

Halvdelen af dødsulykkerne på vejene kunne have været undgået, hvis trafikanterne på vejene havde overholdt hastighedsgrænsen eller kørt med en hastighed, der var afpasset forholdene.

Fakta:

  • Den aktuelle fartkampagne hedder ”Sænk Farten - en lille smule betyder en hel del”.
  • Rådet for Sikker Trafik har samlet fakta om fartens betydning for sikkerheden på vejene. På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan man blandt andet se, hvor klar sammenhængen er mellem farten på vejene og antallet af trafikdræbte: www.sikkertrafik.dk/faktaomfartLæs mere om den aktuelle fartkampagne ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”: www.sikkertrafik.dk/fart.
  • Man kan se den på plakater langs vejene og på rastepladser. Desuden vil kampagnefilmen blive vist på flere landsdækkende tv-kanaler:

Her kan du se kampagnevideoen:
[video:https://www.youtube.com/watch?v=GM3uyrU2o8c]