Skadet af kæmpebølge: Familie langer ud efter Mols-Linien

Familie beskylder rederiet for at sejle for hurtigt i havn og dermed skabe farlige bølger på stranden i Sjællands Odde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Marianne Nielsen fra Slagelse kan se frem til nogle meget lange uger på Holbæk Sygehus.

I torsdags blev hun nemlig kvæstet på stranden i Sjællands Odde, fordi en voldsom bølge uden varsel pludselig dukkede op ud af ingenting.

- Den var 150 meter også tog den jo alt på stranden med sig, fortæller Marianne Nielsens mand, som så sin kone komme alvorligt til skade.

Parret havde en lille træbåd liggende i vandkanten og da bølgen skyllede over land, tog den båden med sig, som styrede direkte ind i knæet på Marianne Nielsen.

- Det var voldsomt, siger Jens Nielsen til TV 2 ØST.

Mols-Liniens hurtigfærge havde netop sejlet i havn inden ulykken skete, og ifølge parret skete indsejlingen med alt for høj fart:

- Det er der ingen tvivl om, for hvis de sejler normalt og tager hensyn til folk, så plejer der ikke at ske noget, siger Jens Nielsen.

Marianne Nielsen sidder nu i kørestol efter mødet med en meterhøj bølge og det vil tage flere uger, før hun overhovedet kan begynde at genoptræne sit knæ efter en operation.

-  Jeg synes, det er bittert, at ens sommerferie skal ende sådan her fordi der er en kaptajn, der ikke er voksen nok til at sejle og tænke på andre mennesker, siger Marianne Jensen.

Ifølge Rådet for Større Badesikkerhed kender de godt til problemstillingen og oplyser, at de hver eneste sommer får henvendelser fra badegæster, som oplever voldsomme bølger fra hurtigfærgerne ved Sjællands Odde.

-       Jeg frygter, at det især kan gå ud over små børn og at de en dag bliver ramt af et eller andet, der ligger på stranden, hvis der kommer sådan en bølge, fortæller Jens Nielsen. 

Mols-Linien ønskede ikke, at stille op til noget interview i dag, men skriver i en mail til TV2 ØST, at:

- Mols-Linien sejler fuldstændig i overensstemmelse med søfartsmyndighedernes bekendtgørelse om sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærger på sejlruten mellem Sjælland og Jylland.


Nyhedsoverblik