Sidste chance: Hvor skal kæmpetrolden Ivan Evigvår bo?

I morgen bliver det afgjort, hvor kæmpetrolden Ivan Evigvår skal bo. Placeringen i Odsherred er i øjeblikket nummer to i afstemningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trolden Ivan Evigvår skal have et nyt hjem. Men hvor skal det være?

Dén konkurrence er i fuld gang på kunstneren Thomas Dambos Facebook-profil, hvor borgere kan stemme om, hvor de synes, trolden skal bo. Og én af de seks nominerede er Kårup Skov i Odsherred Kommune, der blev udvalgt blandt 500 ansøgninger fra hele verden.

- Vi har en vidunderlig skov, der ligger lige midt i bjergene i et istidslandskab, og der vil vi meget gerne have etableret et område med et tilbud til de mange turister, børnefamilier og alle, der har lyst til at gå ind i skoven og opleve skoven, sagde Kirsten Møller, formand for Vitalisering af Ordrup By og Kårup Skov (VOKS), da skoven blev nomineret i begyndelsen af juli.

Det var VOKS, der stod bag ansøgningen om at få kæmpetrolden til det nordvestsjællandske.

- Netop det at placere sådan en utrolig figur inde i skoven, trækker folk ind til at opleve den, lege og være inde i vores skov.

Her kan du kaste din stemme

Og nu skal konkurrencen snart afgøres. Man kan nemlig stemme på den placering, man synes passer bedst til Ivan Evigvår frem til i morgen, 1. august, klokken 12.

Som det ser ud lige nu fører placeringen i en skov i Mariager i Nordjylland med 18.000 stemmer. Kårup Skov ligger dog nummer to i kapløbet med 16.000 stemmer.

Kunstner Thomas Dambo er ikke i tvivl om, hvad et godt hjem, ville være for Ivan:

- Nu har jeg været ude for at snakke med Ivan om det, og Ivan har sagt, at han gerne vil et sted hen, hvor folk vil passe på ham og et sted, hvor der er rart at være. Han kan godt lide natur og skove, men han vil også gerne være et sted, hvor der er plads til, at folk kan komme og besøge ham, for der er mange mennesker, der tager på skattejagt for at finde Ivan og hans troldevenner, sagde han til TV2 ØST den 7. juli.

VIDEO: Kunstner Thomas Dambo fortæller om håbet for trolden Ivans nye placering.

Siden 2020 har trolden boet på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, men nu skal han altså have et nyt hjem, da der skal bygges på den gamle adresse.

Trolden Ivan Evigvår er én af de 27 trolde, Thomas Dambo har lavet og placeret forskellige steder i Danmark, så man kan tage på troldejagt med dette kort.

En af de store trolde står på Christiania i København. Den hedder Green George.
En af de store trolde står på Christiania i København. Den hedder Green George. Foto: Ida Laursen Brock - TV2 ØST