Rørvig - eneste sted i Danmark med mangel på sommerhuse

Mens ejendomsmæglernes hylder de fleste steder bugner med sommerhuse til salg er de anderledes tomme i Rørvig. Her er der mindre end eet hus til salg for hver køber, der er på markedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tiden er der op mod 11.000 sommerhuse til salg rundt om i landet, men i Rørvig er der blot 31.  Dermed er Rørvig det eneste sommerhusområde i Danmark, hvor der er mindre end ét sommerhus pr. interesseret køber at vælge i mellem.

Tallene fremgår af en analyse fra ejendomsmæglerkæden home, der  har undersøgt sit køberkartotek og dermed fundet frem til de mest populære postnumre i sommerhuskøbernes øjne lige nu 

Henrik Pedersen, home Rørvig, har på grund af den aktuelle mangel på sommerhuse en lidt atypisk udfordring i forhold til sine kolleger andre steder i landet:

- Vi mangler især det som vi kalder 'rugbrødsvarer':  Indflytningsklare huse i god stand tæt ved vandet til omkring 1,5 mio. kroner, siger han.

Undersøgelsen viser også hvor i landet, der er flest interesserede købere. Her ligger Mols som nr nr. 1  - mens nr 2 og 3  er Nykøbing Sjælland og Rørvig. Længere nede på listen kommer Højby, Vig og Væggerløse.