¨

Red et liv for 50 kroner

Foto: TV ØST

Det behøver ikke at koste en formue at sikre familien omkomme ved brand. En røgalarm koster typisk ikke mere end 50 kroner.

Sidste år døde 72 danskere i brande, og en stor del af dødsbrandene kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm. 82 procent af alle dødsbrande sker nemlig i hjem uden en røgalarm.

- Det røgalarmen gør af forskel er, at den advarer inden røggasserne når et niveau, hvor de bliver dræbende, fortæller Thomas Krakau, der er redningsleder hos Falck.

Ser man på statistikkerne for dødsbrande fremgår det, at personer over 67 år har fire gange større risiko for at dø under en brand end personer under 67 år.

- Ældre mennesker har generelt en langsommere reaktionstid end yngre mennesker, og derfor bliver de desværre lettere fanget i de giftige røggasser, forklare Thomas Krakau,

Han vil gerne opfordre alle der har et ældre familiemedlem til, at de tjekker om den ældre har røgalarmer installeret i hjemmet. Hvis det ikke er tilfældet, er der ingen grund til at tøve med at give en hjælpende hånd:

- Gå ud og køb røgalarmer og hjælp så med at få dem installeret, for der er mange ældre, der ikke er meget for at kravle rundt på stiger.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bedst sikre dine ældre familiemedlemmer mod brand, så se link til kampagnen Red Famor her: http://redfarmor.dk/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App