¨

Rambuktyve fængslet

Foto: TV ØST

To mænd er blevet varetægtsfængslet efter en dramatisk politiaktion i Asnæs. En specialstyrke fra København blev tilkaldt, da eftersøgte og bevæbnede rambuktyve havde forskanset sig i et villakvarter.

Lidt efter to i nat blev Niels Hansen fra HE Data vækket med meldingen om alarm. Og det var synet af en ødelagt forretning, der mødte ham, da han nåede frem.

- Alt er bare kaos og ødelagt, så det ser lidt slemt ud, fortæller Niels Hansen.

Rambuktyve havde torperet butiksdøren, stjålet bærbare computere og ødelagt størstedelen af butikken.

- De har simpelthen kørt bilen ind gennem hele dørpartiet og skubbet hele gitteret ind, forklarer Niels Hansen.

Tyve minutter efter blev bilen, som politiet regner med blev brugt til tyveriet, brændt af på en nærliggende mark. Og den efterfølgende efterforskning førte dem til de formodede gerningsmænd i et villakvarter.

- Da patruljen kommer frem til stedet, observerer de nogle våben, og de kan se, at der er nogle folk inde på matriklen. De bliver anråbt, men vil ikke komme ud, forklarer Lars Krogsgaard fra politiet.

En specialpatrulje fra København blev tilkaldt, og de trængte ind i huset. Her blev to 36-årige mænd og en 24-årig kvinde anholdt i sagen.

- Vi ser utrolig alvorligt på den, fordi der bliver fundet våben, en bil bliver påsat, og rambuktyveriet er særdeles professionelt udført. Derfor ser vi alvorligt på sagen, siger Lars Krogsgaard.

Tilbage i dataforretningen er Niels Hansen indtil videre nødt til at holde lukket, mens de forsøger at gøre tabet op og udbedre skaderne.

- Nu skal det jo så bare bygges op i en aller-helvedes fart, så det bliver nogle lange dage, siger han.

De to mænd er blevet varetægtsfængslet i 15 dage, mens kvinden er blevet løsladt. Hun er dog stadig sigtet i sagen.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App