¨

Rambuktyve brændte våben og bil af i Asnæs

Foto: TV ØST

Politiet har tilsyneladende fundet et hus med tyvekoster, hvor formodede rambuktyve også satte ild til våben.

Brændte skydevåben af
Det var mildest talt et suspekt syn, som mandag mødte en politipatrulje i Odsherred, der var på jagt efter en gruppe rambuktyve.

Politiet havde fået færten af tyveknægtene - som i løbet af natten havde braget en stjålen bil gennem butiksruden hos en lokal computerforretning - og kørte derfor ud til en adresse i Asnæs.

- Den første patrulje, som kommer ud til huset, observerer, at der er personer i baghaven, som er ved at brænde et ukendt antal skydevåben af i et bål, fortæller vicepolitikommissær Lars Krogsgaard fra lokalpolitiet i Holbæk, som efterforsker sagen.

Specialpatrulje tilkaldt
Personerne i baghaven ville ikke give sig til kende over for betjentene.

Og ud fra de oplysninger, som ordensmagten havde om de mistænkte, valgte man at tilkalde en specialpatrulje fra København - et såkaldt indtrængningshold - da man frygtede, at de formodede rambuktyve var bevæbnede og nægtede at gå med frivilligt.

- Så kom beredskabet fra København og assisterede os med en anholdelse af tre personer, som foregik stille og roligt, siger Lars Krogsgaard.

To mænd, som er i midten af 30'erne og begge kommer fra lokalområdet, er nu varetægtsfængslet i 15 dage. Det tredje anholdte, en ung kvinde i starten af 20'erne, er sat på fri fod, men fortsat sigtet i sagen.

Flugtbil fundet brændende
Politiet mistænker dem for et rambuktyveri natten til mandag mod H.E. Data, der ligger i Asnæs Centret.

En halv time efter tyveriet blev den formodede flugtbil fundet brændende kort derfra, men på det tidspunkt havde politiet allerede en idé om, hvem gerningsmændene kunne være.

På adressen i Asnæs, hvor der blev brændt skydevåben af i baghaven, har politiet også fundet en større mængde tilsyneladende stjålne genstande.

- Det er som om, at det er en rede fyldt med tyvekoster, som vi har fået fat i derude. Der kommer intens efterforskning på den her sag nu, fortæller Lars Krogsgaard.

Mistænkte kendt af politiet
Personerne er nu sigtet for rambuktyveriet, brugstyveri af køretøj og brandstiftelse.

- De er også sigtet overtrædelse af våbenloven, fordi vi finder en masse våben under ransagningen. Det er tale om nogle geværer. Blandt andet et oversavet jagtgevær, siger vicepolitikommissæren.

De to mænd, som sidder varetægtsfængslet, er i forvejen kendt af politiet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App