Præst i stormvejr

Nu møder præsten fra Vig, Annette Berg, kritik fra biskop Peter Fischer-Møller efter sin udtalelse om reinkarnation på TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller tager afstand fra præst Annette Bergs udtalelser om, at hun tror på, at sjælen kan leve videre i en ny krop, efter vi dør.

- Jeg finder brugen af ordet reinkarnation kritisabel og misvisende, og jeg vil drøfte det med Annette Berg ved lejlighed, skriver Peter Fischer-Møller til TV ØST.

Biskoppen har set udsendelsen Præstens Lektie, der blev sendt torsdag på TV ØST. Her gør Præsten i Vig det klart, at hun tror på reinkarnation. Den udtalelse vil biskoppen nu overveje, om skal få konsekvenser for Annette Berg.

Læs også: Præst: Sjæle kan leve videre i en ny krop

Udtalelsen deler vandene

Siden Annette Berg på TV ØST tilkendegav sin kontroversielle overbevisning, har hun modtaget en række forskellige tilbagemeldinger. Mange har udtrykt deres skepsis ved, om hendes tankegang kan forenes med den kristne tro og hendes virke som præst i den danske folkekirke.

Men mandag kunne vi på TV ØST bringe nyheden om, at Annette Bergs menighedsråd støtter hende, indtil der er grund til andet, lyder det. Samtidig fortæller Annette Berg selv, at hun har modtaget flere beskeder, hvor hun roses for sine udtalelser.

Læs også: Menighedsråd i Vig bakker op om kontroversiel præst

Udtalelser skal skabe debat

Præst Annette Berg mener ikke selv, hendes udtalelser er i strid med den kristne tro. Tværtimod. Hun mener, at tiden er inde til, at vi kan begynde at åbne op for, at man kan have forskellige fortolkninger af, hvad der for eksempel sker efter døden.

- Jeg vil gerne skabe dialog. Derfor valgte jeg også at deltage i Præstens Lektie. Jeg tror, døren står på klem, så vi kan begynde at skabe dialog omkring vores tro, siger Annette Berg.

Svært at snakke om

Hun håber, at hendes udtalelser skaber en debat rundt i hjemmene om, hvad der sker efter døden.

- Det er noget, meget få taler om. Men når det bliver aktuelt, kan det blive meget svært at snakke om, lyder det fra Annette Berg.

Troen på, at sjælen lever videre i en ny krop, efter vi dør, er en lære i Hinduismen og Buddhismen, men i den kristne tro hænger sjæl og legeme sammen, og genopstandelsen er central i den kristne tro.


Nyhedsoverblik