Politiet efterforsker mulig børnelokker

To gange har ukendt mand forsøgt at kontakte børn på gaden sent om aftenen. Politiet efterforsker sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nærpolitiet i Nykøbing Sjælland er i øjeblikket i gang med at efterforske en mulig børnelokker, som to gange har forsøgt at kontakte børn, der gik alene på gaden sent om aftenen.

Begge tilfælde skete søndag omkring klokken 23.30-23.45. Først blev en 14-årig dreng kontaktet da han alene gik på Vesterbro i Nykøbing Sjælland. Her kom den mandlige bilist kørende og forsøgte at lokke den 14-årige dreng ind i bilen, men drengen nægtede og løb hjem.

Andet tilfælde skete ganske kort tid efter på Hørve Kirkevej. Her gik en 15-årig pige alene i mørket og blev pludselig kontaktet af en mand, som spurgte om vej til Holbæk.

I begge tilfælde var der tale om en sølvgrå personbil, muligvis af mærket Skoda, fortæller politiet, som lige nu er i gang med at efterforske sagen.

-           Vi er ved at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de to episoder og så skal vi se på, om der er tale om en person, der helt reelt er noget kriminelt i eller om der bare er tale om en ”fulderik”, fortæller Søren Højsgaard, der er leder af nærpolitiet i Nykøbing Sjælland.

Talte med dyb stemme

Politiet skal også genafhøre både pige og dreng og forsøge at få et mere detaljeret billede af manden. Indtil videre beskriver børnene den ukendte mand som sydlandsk af udseende og med en dyb stemme.

-          Hvis der er tale om samme person kan det godt give anledning til at tænke på, hvad han er ude på for det er ikke nogen typisk adfærd. Det kan altid give anledning til bekymring, når voksne mænd stopper børn og forsøger at få dem ind i en bil, siger Søren Højsgaard.

 Politiet hører gerne fra folk, der kan have oplysninger i sagen eller som måske selv har oplevet lignende episoder.