Oversvømmet af kloakvand

For anden gang på bare to år oplevede en række beboere i Rørvig at få deres grunde oversvømmet af vand fra septiktanke. Nu vil en lokalpolitiker have løst problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peter Tanev og Per Fløng bliver fulgt tæt på Birkebovej i Rørvig

- Det er jo en ren gyser, når vi ser vejrudsigten, siger Niels Jørgensen, der bor på vejen.

Heftigt regnvejr er nemlig lig oversvømmelse. Og det er ikke bare regnvand som terrassen bliver fyldt op med. Regnvandet stiger nemlig også op over naboernes septiktanke, og derfor er det også afføring, som beboerne får skyllet rundt i haverne.

- Vi vader rundt i colibakterier, det er ikke særlig morsomt, siger Niels Jørgensen.

For to år siden oplevede Familien Jørgensen nøjagtigt det samme. Dengang måtte familien flytte ud af huset i 3 mdr, for at få det repareret. Ifølge beboerne skyldes problemet, at kommunen ikke vedligeholder de store grøfter på Rørvigvej. Det forhindrer beboernes små grøfter i at blive tømt.

Kommunen ordner normalt grøfter en gang om året, men ifølge en lokalpolitiker skal der ske noget nu.

- Det har vi folk ude og se på nu, fordi det her er kommet som en bombe for os, at regnen pludselig kom så voldsomt. Men hvis det er vores grøfter som er skyld i det, så får vi gjort noget ved det omgående, siger Henrik Jensen (Kons.), der er formand i Teknik- og Miljøudvalget i Odsherred Kommune.

Kommunen kan ikke bekræfte, at der også blev klaget for to år siden, men siger, at man vil arbejde sammen med grundejerne, for at finde en løsning og at området snart skal kloakeres. Imens venter familien Jørgensen på forsikringsmandens vurdering af, om deres hus skal gennemrenoveres igen.