Odsherred Zoo kan overlever i flere år efter krise

Oven på en netop afværget alvorlig krise, lysner det i den grad for Odsherred Zoo, der efterhånden er sikret midler til flere års drift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var på et hængende hår, at Odsherred Zoo for nylig blev reddet fra lukning og dermed aflivning af over 600 dyr. Men med en ændring i ejerforholdet, så parken nu skal drives via en fond, ser det ud til, at dyrene kan ånde lettet op i nogle år ud i fremtiden. Det skriver Nordvestnyt på sin hjemmeside.

Konkurs og så fond

Svigtende besøgstal og dårlige lån har bragt Odsherred Zoo på økonomisk slingrekurs, og derfor valgte ejerparret Joan Thygesen og Jørgen Ankergren at lade parken gå konkurs for så at oprette en fond til at drive stedet. Det ser du til at være en god ide. I hvert fald har så mange donorer valgt at støtte parkens overlevelse, at formand Finn Madsen - tidligere socialdemokratisk borgmester i Odsherred - til avisen siger, at zoo'en er sikret midler til flere års drift.

Udover de private donorer har Odsherred Kommune bevilget 100.000 kroner til fondens tilblivelse. Pengene vil blive udbetalt, når parken kommer med en forretningsplan.