Odsherred begår fejl i sager om sygedagpenge

Fejl i 9 ud af 10 sager om sygedagpenge i Odsherred kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommunes afgørelser om at stoppe udbetalingen af sygedagpenge er direkte forkerte eller truffet på et mangelfuldt grundlag i 9 ud af 10 sager, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Fra januar 2007 til oktober i år har Beskæftigelsesankenævnet behandlet 10 sager, hvor Odsherred Kommune har stoppet udbetalingen af sygedagpenge til en langtidssyg borger.

I de ni af sagerne har Nævnet enten ændret kommunens afgørelse eller bedt kommunen behandle sagen igen, fordi afgørelsen var truffet på et ugyldigt grundlag. Det viser en opgørelse som LO i Region Sjælland har fået lavet på baggrund af tal fra Beskæftigelsesankenævnet.

Jobcenterchef for Odsherred Jobcenter, Peter Hansen, mener, at et stort arbejdspres på den enkelte medarbejder kan være en del af forklaringen på den dårlige statistik.

- Jeg er da dødærgerlig over statistikken. Min umiddelbare forklaring er, at vores sagsbehandlere har været pressede, og derfor er kvaliteten dalet, siger han. For at forbedre sagsbehandlingen og lette arbejdspresset for medarbejderne har Odsherred Jobcenter ansat fire ekstra medarbejdere på sygedagpengeområdet, og siden sommerferien har jobcentret været under ekstern supervision.

/Ritzau/