Nyt varsel om skybrud over Nordvestsjælland – lokalt op til 25 millimeter på en halv time

Endnu en gang har store mængder regn kurs mod Sjælland, og endnu engang er Nordvestsjælland i risiko for skybrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blot fem dage efter at gaderne i Kalundborg stod under vand og flere andre egne af Midt- og Vestsjælland fik op mod tre gange skybrud, varsler DMI igen risiko for skybrud.

Denne gang er det Nordvestsjælland, der sammen med flere egne af Fyn risikerer at få mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time.

Ifølge varslet vil regnen kunne falde meget lokalt med både skybrud og torden.

Varslet blev udsendt klokken 14.55 og gælder frem til 17.45, hvor DMI har afblæst varslet igen.

Kældre kan oversvømmes

Ifølge DMI næres regnbygerne af opvarmning nedefra, hvorfor det typisk er om eftermiddagen, at de voldsomme vandmasser bliver udløst. Risikoen for skybrud er størst i juli og august måned.

DMI varsel om lokale skybrud og torden.
DMI varsel om lokale skybrud og torden. Foto: DMI.dk

Senest mandag faldt der 42 millimeter regn på en halv time i Kalundborg. Det tangerer til tredobbelt skybrud. Skybrud defineres som 15 millimeter regn på en halv time.

Selvom det aktuelle varsel ikke indebærer nært så voldsomme mængder vand, bør borgerne alligevel tage sig i agt, advarer DMI.

- Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes, lyder det således fra DMI, som videre ledsager varslet med følgende advarsler:

- Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Bliver der registreret skybrud i dag, vil det være 17. døgn, hvor der er målt skybrud i Danmark denne sæson, skriver TV2 Vejret.