Naturskønne campingpladser sættes til salg

Regeringen vil sælge og udstykke statsejede campingpladser. Det drejer sig blandt andet om Høve Camping og Sanddobberne Camping.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke statens opgave at drive campingpladser og dermed konkurrere med private. Det mener regeringen.

Derfor er et lovforslag nu sendt i offentlig høring. Et forslag hvor regeringen vil sælge de 17 campingpladser, som staten i dag ejer, og som vil gøre det muligt at udstykke områderne.

I vores område drejer det sig om Høve Camping og Sanddobberne Camping der begge ligger i Odsherred Kommune. Campingpladserne ligger i tilknytning til statslige skov- og naturområder.

- Naturstyrelsens kerneopgave er at forvalte natur og friluftsliv på statens arealer til gavn for alle - ikke at eje campingpladser. Det overlader vi hellere til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, samtidig med at vi fortsat tager samme hensyn til naturen som i dag, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Salget af campingpladserne skal ifølge regeringen ikke ske på bekostning af naturen. Udstykningsforbuddet ophæves, men derudover ændres der ikke på de regler, der gælder for arealerne, herunder naturbeskyttelsen, lyder det i pressemeddelelsen.

Lovforslaget er sendt i offentlig høring med høringsfrist d. 20. oktober 2017.