Michelin-restaurant sender medarbejdere hjem

En strid om lønforhold har fået Dragsholm Slot til at lockoute de ansatte, der er medlem af 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dragsholm Slot ønsker at kunne differentiere lønnen mellem faglærte og ufaglærte kokke, tjenere og receptionister. 

Det har været et ønske i forbindelse med en fornyelse af deres overenskomst med 3F. Men det har parterne ikke kunne nå til enighed om, og derfor er medarbejderne blevet lockoutet.

- Der er tale om en skæv konkurrencesituation, fordi kun ti procent af restauranterne i Danmark har overenskomst, lyder det fra Katia Østergaard, som er forhandler for Dragsholm Slot. 

Hun peger blandt andet på, at mindstelønnen for ufaglærte tjenere er 12 kroner højere end for faglærte kokke og receptionister. 

quote Det kommer sikkert til at tage tid, men vi har den tid der skal til, for at finde en løsning.

Allan Andersen, Formand, 3F Odsherred

- Det er vigtigt for os, at lønnen afspejler kvalifikationerne, og at der er et incitament for de unge mennesker til at tage en erhvervsfaglig uddannelse.

- Det er svært at forsvare, at mindstelønnen er det samme for den, som har taget en uddannelse, og den, som kommer lige ind fra gaden uden erfaring. Det er desværre tilfældet i dag med overenskomstens mindsteløn for tjenere, forklarer Katia Østergaard. 

Lockouten er startet i dag, og gælder kun de én tim fem medarbejdere, som er organiseret i 3F.

Indtil nu har det været en forhandlingssekretær fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration, som har forhandlet med Dragsholm Slot, men efter forhandlingerne er gået i hårdknude, håber de i 3F Odsherred, at forhandlingerne fortsætter lokalt.

Optimistisk lokalformand

Lokalformanden i 3F Odsherred har ikke været en del af forhandlingerne endnu og kan derfor ikke sige noget om, hvilke løsninger, der eventuelt kunne komme på bordet, men han er optimistisk forud for arbejdet.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal finde en lokal løsning. Det kommer sikkert til at tage tid, men vi har den tid der skal til, for at finde en løsning, lyder det fra Allan Andersen, der er formand for 3F i Odsherred.

Adam Dragsholm
Læs også
Ung kok i navnestrid med Dragsholm Slot: - Jeg tør ikke ende i en retssag
Adam Dragsholm
Læs også
Ung kok i navnestrid med Dragsholm Slot: - Jeg tør ikke ende i en retssag

Han fremhæver Egebjerg Købmandsgård i Nykøbing Sjælland, som har en model i stil med nemlig.com med forskellige chauffører, og her har de også lavet en lokal aftale, der er tilpasset dem.

- Vi skal selvfølgelig holde os indenfor nogle rammer, men der er nogle ting man kan file på, forklarer Allan Andersen.

I 2022 indgik 3F overenskomst med Dragsholm Slot.


Nyhedsoverblik