Menighed bakker op om forvist præst

Biskoppen har sendt hende på tidlig juleferie, men i Vig bakker menigheden op om sognepræst Annette Berg, der efter udtalelser om, at hun tror på reinkarnation, er blevet fritaget for tjeneste resten af året.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være, at det ikke falder i biskoppens og kollegernes smag, men i Vig mener flere i menigheden, at det ikke betyder det store, om deres præst tror på reinkarnation. De vil gerne beholde hende.

- Jeg har skrevet min begravelse ned, og der har jeg ønsket, at hun skulle være præsten. Jeg håber, hun kommer i medvind igen, siger Signe Schnoor til TV ØST.

Sat under tilsyn

29. oktober udtalte sognepræsten i TV ØST programmet Præstens Lektie, at hun tror på reinkarnation, og den udmelding gav genlyd i præsteboligerne rundt omkring. Flere af hendes kolleger meldte ud, at det var uforenligt med den danske folkekirke, og biskop Peter Fischer-Møller kaldte Annette Berg til tjenestelig samtale.

Se klippet, der startede sagen: Præst: Sjæle kan leve videre i nye kroppe

Efterfølgende sendte de to sammen en pressemeddelelse ud om, at Annette Berg ikke forkyndte reinkarnation og var klar over, at reinkarnation ikke er en del af folkekirkens bekendelsesgrundlag. Hun fik lov at beholde sit job med det forbehold, at hun frem til 31. december 2016 skulle være under tilsyn.

Udsendte pressemeddelelse på egen hånd

Det medførte nogle dage senere kommentarer om, at hun med udsigt til sanktioner tilsyneladende ændrede holdning, og det fik Annette Berg til i tirsdags den 17. november at udsende en pressemeddelelse om, at hun stadig holder døren åben for reinkarnation som en mulighed efter døden.

Læs også: Menighedsråd i Vig bakker op om kontroversiel præst

- Dermed rejste hun igen en berettiget tvivl om, hvorvidt hun som præst i den danske folkekirke ved sin brug af begrebet reinkarnation forkynder reinkarnation, lød det efterfølgende fra biskoppen i en pressemeddelelse.

Det gør mig harm

Sammen med pressemeddelelsen kom også beskeden om, at Annette Berg nu er fritaget for tjeneste resten af året, men det vækker utilfredshed i Vig.

- Jeg har opfordret til, at folk skulle boykotte kirkeskatten, hvis man ikke kunne finde ud af at behandle præsterne ordentligt. Jeg kunne forstå, hvis... nej, det kan jeg faktisk ikke. Jeg synes bare, det er forkasteligt. Det kan gøre mig arrig og harm, at man behandler et menneske sådan siger Brian Gjesing.

Læs også: Biskop indkalder sognepræst til ny samtale

- Vi skal bare have Annette tilbage, fordi hun er en fantastisk præst, og hun gør så meget for Vig by, siger Irene Larsen, og Poul Hansen er enig.

- Hun kommer tilbage. Det er stensikkert. Jeg tror ikke, han (biskoppen red.) tør afsætte hende med den store opbakning, hun har her i Vig og omegn, siger han.

Læs pressemeddelelsen her