¨

To løsladt i sag om forsvundet barnelig

Foto: TV ØST

To mænd løsladt i sag, hvor de er sigtet for at voldtage den enes datter og slå hendes spædbarn ihjel.

Politiet laver nu en kovending i sagen fra Odsherred og løslader to mænd, der har siddet varetægtsfængslet for uhyrlige forbrydelser mod den enes datter.

Ifølge sigtelsen mod mændene, der er 49 og 64 år, har de gennem en årrække forbrudt sig mod den 49-åriges datter, så hun blev gravid i og i 2005 fødte et barn. Barnet skal pigens far ifølge sigtelsen have knækket nakken på og bortskaffet liget.

Trods de alvorlige sigtelser vælger politiet imidlertid nu at løslade begge mænd, efter de har siddet halvanden måned bag tremmer. Og det er der kun én god grund til, mener den 49-åriges advokat, Mikael Dreyer.

- Det er fordi, der ikke er fugls føde på den sag, siger han.

- Sigtelserne bliver formelt opretholdt, men det er oplagt, at de vil falde bort, for man løslader altså ikke bare folk, der mistænkes for drab, siger han.

Sagen begyndte, da Odsherred Kommune gik til politiet, fordi pigens spædbarn var væk. Anmeldelsen fik blandt andet politiet til i dagevis at finkæmme en byggegrund i Odsherred efter rester af barneliget, men uden resultat.

- Vi fandt aldrig barnet, men det er hævet over enhver tvivl, at pigen har fået et barn, som ikke længere er at finde, siger chefpolitiinspektør Sten Skovgaard ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Chefpolitiinspektøren vil ikke oplyse, om det er planen, at sigtelserne mod de to mænd vil falde bort, når de nu er løsladt.

- Vi er jo ikke færdige med efterforskningen, så det eneste jeg kan sige er, at sigtelsen bliver opretholdt, og så må vi se, om barnet eventuelt dukker op, siger Sten Skovgaard.

Med løsladelsen af de to mænd er der nu ikke længere nogen fængslet i sagen.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App