Ligsyn viste intet mistænkeligt

En obduktion skal nu bekræfte, at en mandlig patient fra en retspsykiatrisk afdeling døde på naturlig vis, efter at et ligsyn blev foretaget onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Liget af den midaldrende mand, der tirsdag aften afgik ved døden på den lukkede retspsykiatriske afdeling Pilehus i Nykøbing Sjælland, blev undersøgt onsdag, og indtil videre ser alt normalt ud.

- Vi har startet efterforskningen med et ligsyn i går, hvor politiet i samarbejde med en embedslæge kiggede på den afdøde, men der blev ikke fundet noget bemærkelsesværdigt, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Skal obduceres

Politiet har dog efterfølgende besluttet, at den afdøde også skal obduceres, og derfor vil liget snarligt blive overført til retsmedicinsk institut på Rigshospitalet.

Læs også: Mand i bælte død på retspsykiatrisk afdeling

- Under en obduktion kan man komme frem til, om der er sket lægelige svigt eller andet, der kan have været årsagen til dødsfaldet, og den kan derfor bruges til at udelukke enhver tvivl om dette, siger Martin Bjerregaard.

Uventet dødsfald

Søren Bredkjær, der er lægelig vicedirektør i psykiatrien hos Region Sjælland, betegner det som et ’uventet dødsfald’.

Direktøren fik en melding om dødsfaldet onsdag morgen, men han vil ikke sige noget om dødsårsagen, eller om manden var bæltefikseret, før han har modtaget en rapport fra ledelsen på afdelingen for retspsykiatri. Heller ikke ledende overlæge Susanne Møller-Madsen vil hverken be- eller afkræfte spørgsmålet om bæltefiksering.