¨

Kritik af kommune i kidnapningssag

Foto: TV ØST

Odsherred kommune er for partiske og har hjulpet til at optrappe den konflikt, som igår endte med, at en mor kidnappede sit eget barn. Det mener en speciallæge i psykiatri, som kommunen i sin tid ansatte til at vurdere forældrene.

For mere end tre uger siden forudså Birgit Pettersson, speciallæge i psykiatri, at Odsherred kommunes behandling af den lettiske mor, der i går 'stjal' sit eget barn fra faderen, ville ende galt.  

- Ved at tage faderens parti og afskære adgangen til børnene har man fra kommunens side lagt sten på sten til noget, som må ende dårligt, hvis ikke man sadler om, siger Birgit Pettersson, der advarede om fammiliens situation i en kronik i Politiken.

Modsat kommunen, der i sin tid ansatte Birgit Petterson til at vurdere forældrenes sindstilstand, mener Petterson ikke, at moderen er psykisk syg. Faktisk anklager hun kommunens sagsbehandling for at skævvride sagens dokumenter, så ikke alle psykologudtalelser er lagt ved familiens journaler.

- Foreksempel ved jeg, at der var nogle positive udtalelser fra en anden psykolog end mig, som ikke er taget med. Det er udtalelser, som ligesom skulle stigmatisere den her mor som syg, som lå i materialet, siger hun.

Odsherred kommune afviser kritikken med, at det er Birgit Pettersson, der fuldstændig har taget moderens parti, og børne- og skolechef Gitte Løvgren siger:

- Det er en temmelig alvorlig sag. Vi betragter den meget, meget alvorligt. Jeg kan ikke komme nærmere ind på andet, fordi det er en personsag.

Et er sikkert, forældrenes konflikt påvirker pt børnene, men derudover har selv politiet svært ved at balancere rundt mellem forklaringerne. Politiet løslod søndag eftermiddag moderen og den lettiske chauffør, som hjalp med kidnapningen, da juristerne ikke vurderede ,de burde stilles for en dommer. Kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, siger om sagen.

- Det er to meget uenige parter, hvor barnet eller børnene ligesom er kastebold. Og moderens forklaring ligner ikke overraskende ikke den, vi har fået fra faderen. Her bagefter må man vurdere, hvad der op og ned i den her sag.

Et arbejde, der blandt andet venter politiets jurister.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App