Kontroversiel præst med alternativt cv

Sognepræst i Vig, Annette Berg, der i den grad er kommet i vælten for sine udtalelser om, at hun tror på reinkarnation, har udover uddannelsen som præst flere alternative uddannelser og kurser på cv'et.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tror bare på, at vi afklæder os kroppen, når vi dør. Den bliver til kompost. Vi bliver til jord igen, men sjælen lever videre.

Sådan lød det, da præst Annette Berg fra Vig i sidste uge deltog i programmet Præstens Lektie på TV ØST.

Siden har den bemærkning i den grad fået hende i vælten, og flere af hendes kolleger har kritiseret udtalelsen for at være i uoverensstemmelse med kristendommen. Biskop Peter Fischer-Møller kalder udtalelsen kritisabel og misvisende.

Kurser i sjælesorg og gestaltterapi

Den kontroversielle sognepræst har sin menighed i Vig-Nørre Asmindrup pastorat, hvor hun har været i 22 år. Hun trækker ikke kun opmærksomhed gennem den opsigtvækkende udtalelse om reinkarnation. Også hendes cv skiller sig ud og vidner om en interesse for alternative indgange til mennesket og dets udvikling.

Fra 2004 og to år frem tog hun en grunduddannelse i sjælesorg og gestaltterapi hos psykoterapeut, MPF, cand.theol., Bent Falk.

Derudover har hun i 2011 og 2012 fulgt forskellige kurser indenfor åndelig vejledning, auralæsning, og healing via bøn, og hun har haft tre måneders studieorlov om mirakler, skriver hun om sig selv på Vig Kirkes hjemmeside.

Om hendes udtalelser om reinkarnation får konsekvenser, er endnu uvist. Menighedsrådet bakker foreløbigt op om hende, lyder det fra formanden, mens biskop Peter Fischer-Møller nu vil indkalde hende til en samtale om sagen.