Kommuner laver film om spildevandsplaner

Ti kommuner i Region Sjælland forsøger nu at gøre spildevandsplaner letforståelige. Og har derfor lavet en film om renseløsninger til borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe, Holbæk, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Sorø, Slagelse og Stevns kommuner er gået sammen om at gøre spildevandsplaner til noget, som alle kan forstå.

For nye spildevandsplaner stiller høje krav til borgerne om at rense deres spildevand, og det kan være uoverskueligt at finde den rette renseløsning. Derfor er der nu produceret en række små film, hvor forskellige husejere fortæller om deres valg og erfaringer.

 - Vi er glade for at kunne præsentere dette materiale, som forhåbentlig gør det nemmere og mere overskueligt for borgerne at vælge den rigtige løsning til rensning af spildevandet i det åbne land, siger naturgeograf Birgit Brødsgaard fra Center for Natur, Miljø og Trafik i Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

De forskellige film er også opdelt i forskellige kategorier. Fem af filmene omhandler renseløsninger for spildevand, mens to handler om håndtering af regnvand på egen grund. Der er også lavet en film om en bundfældningstank.

Ifølge pressemeddelelse er Odsherred Kommune i gang med at gennemføre de indsatser, der er udpeget i de statslige vandplaner. Samlet er der i Odsherred Kommune cirka 4.500 ejendomme i det åbne land. Det er dog ikke alle disse ejendomme, der ligger indenfor et udpeget vandløbsopland.

Har du også brug for at blive klogere på hvilken renseløsning, der er bedst for dig, kan du se filmene her.