Kommune ser indad i misbrugssag

Seks børn er ifølge politiet blevet udsat for krænkelser i en privatbolig i Fårevejle. To mænd er sigtet. Kommunen undersøger sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune vil nu undersøge, om den burde have handlet anderledes i en sag om misbrug af seks børn i en privatbolig i Fårevejle.

To mænd på henholdsvis 18 og 69 år har siden oktober været sigtet i sagen, men politiet har indtil nu haft held med at
lægge låg på, og sagen kører også fortsat for lukkede døre.

Alle seks børn er ifølge politiet under 12 år, og alle har været udsat for blufærdighedskrænkelse. Derudover har tre af børnene desuden været ofre for noget værre - nemlig såkaldt anden kønslig omgang end samleje, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen får borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S), til at melde ud, at han nu vil undersøge, om kommunen har handlet korrekt i sagen.

- Når vi står med sådan en grim sag, er det klart, at vi i kommunen nu tænker på, om vi kunne have gjort noget anderledes for at have stoppet sagens omfang. Vi er selvfølgelig meget interesseret i at finde ud af, hvor der er blevet fejlet, siger Thomas Adelskov.

Han mener dog ikke, at der på nuværende tidspunkt er et konkret grundlag for at give kommunen ansvaret og afventer kommende møders evalueringer.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at det var et forældrepar til et af de seks børn, der blev opmærksom på sagen og meldte den til politiet.

- Det var forældrene, der først og fremmest fik en mistanke om, at der foregik noget, som var forkert. Så fik vi en
anmeldelse fra en af forældrene i august, hvorefter vi anholder de to mænd i slutningen af oktober, siger Jens Møller Jensen, der er vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestsjællands Politi til Politiken.

Politiet ønsker ikke at fortælle nærmere om de to sigtedes relationer til hinanden eller børnene, ligesom man heller ikke vil kommentere på børnenes indbyrdes relationer. Man ved dog, at de går på samme skole, hvilket dog ikke er unormalt, da Fårevejle er en lille by.

Sagen kommer i kølvandet på to andre misbrugssager fra Brønderslev og Sønderborg.

Her har socialminister Benedikte Kiær (K) krævet begge sager undersøgt af Ankestyrelsen.

Sagen fra Fårevejle er for nylig sendt til vurdering hos statsadvokat Bitte Dyrberg. Hun skal afgøre, om der skal rejses tiltale mod de to mænd. Beslutningen træffes formentlig først om nogle uger, oplyser hun til Ritzau.