Kommune får folk i fleksjob - har 13 ansatte i Rema 1000

Ledigheden på fleksjobområdet er markant højere end den generelle ledighed. I Odsherred Kommune arbejder de på at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være svært at få et job, hvis man ikke kan tage et på fuld tid. Odsherred Kommune er dog en af de kommuner her i sendeområdet, hvor de er lykkedes med at få folk i arbejde på flekstid.

I Rema 1000 i Fårevejle er der 13 ansatte fleksjobbere. Én af dem er Cecilie Thor.

- Jeg føler, at der bliver taget rigtig meget hånd om os alle sammen, og der bliver taget hensyn til, hvis vi har dårlige dage og har ondt eller har andre problemer, siger hun.

Nogle timer hver uge arbejder hun i Rema 1000 sammen med kollegaen Ronnie Rosenfeldt Nielsen, der også er fleksjobber.

- Man får lov til meget, synes jeg. Vi er jo mange fleksjobbere på forskellige timer, og vi kan være den, vi er, på trods af, at vi har det behov, vi har, som fleksjobbere, siger Ronnie Rosenfeldt Nielsen.

Ronnie Rosenfeldt Nielsen mener, at Rema 1000 er det bedste sted, han har arbejdet.
Ronnie Rosenfeldt Nielsen mener, at Rema 1000 er det bedste sted, han har arbejdet. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Flere i arbejde – bare ikke fleksjobbere

Ledigheden generelt er lige nu den laveste siden 2008. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at ledighedsprocenten i november er faldet til 2,8.

De seneste tal på fleksjobområdet er fra oktober og viser et noget andet billede. Tal fra Danske Handicaporganisationer viser, at ledigheden her er langt højere - nemlig på 13,6 procent.

quote Man får lov til meget, synes jeg

Ronnie Rosenfeldt Nielsen, fleksjobber

Hos Rema 1000 er de med til at trække ledighedsprocenten ned i Odsherred Kommune. Her er de glade for de fleksjobbere, der lægger deres timer i butikken.

- Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med de her mennesker i rigtig mange år, og jeg har jo set dem lykkes. Så selvom rigtig mange kommer med en rigtig stor usikkerhed omkring, om de kan få lov til at være på arbejdsmarkedet, så ender vi jo med at lykkes med dem, fordi de rigtig gerne vil gøre rigtig mange ting, lyder det fra Tanja Kæbel, der står for Rema 1000-butikken i Fårevejle.

Så høj er ledigheden blandt fleksjobbere i din kommune

 • Faxe = 11,5 procent 
 • Guldborgsund = 14,9 procent 
 • Holbæk = 15,9 procent 
 • Kalundborg = 14,2 procent 
 • Lolland = 17,6 procent 
 • Næstved = 12,6 procent 
 • Odsherred = 12,3 procent 
 • Ringsted = 16,4 procent 
 • Slagelse = 18,8 procent 
 • Sorø = 14,6 procent 
 • Stevns = 11,2 procent 
 • Vordingborg = 12,9 procent 
 • Landstal = 13,6 procent 


Kilde: Danske Handicaporganisationer 

Samarbejde er afgørende

Odsherred er en af de kommuner, der ligger under landsgennemsnittet med en ledighed på 12,3 procent. 

Ifølge Leif Sørensen, der er fleksjobkonsulent i Odsherred Kommune, er det afgørende, at der er et godt samarbejde mellem kommune og virksomhederne, når flere fleksjobbere skal ud på arbejdsmarkedet.

- Det handler jo rigtig meget om at matche alle de fine kompetencer, som vores fleksjobbere har, ud i de forskellige virksomheder.

- Der prøver vi at være et link også, så vi både kan matche nogle fleksjobbere og samtidig også give råd og vejledning til virksomhederne om, hvad det handler om, siger Leif Sørensen.

Læs også
Kennt Webersen er ledig fleksjobber - får det ene afslag efter det andet
Læs også
Kennt Webersen er ledig fleksjobber - får det ene afslag efter det andet

I butikken i Fårevejle har de stor succes med at ansætte fleksjobbere. Her mener de, at mange andre virksomheder kan få glæde af medarbejdere, der blot varetager få timer om ugen.

- Jeg tror, det handler meget om, at hvis man har en fuldtidsstilling, som man prøver at få besat, at man så tænker på, hvad de laver i de forskellige timer. Er der to timer, hvor de rydder op, er der to timer, hvor de sidder ved kassen, er der timer, hvor de laver bestillingsarbejde, og så måske tænke, om der var tre fleksjobbere, som kunne hjælpe med at løse de her tre dele af opgaven, lyder det fra Tanja Kæbel. 

Ifølge købmand, Tanja Kæbel, er der langt flere virksomheder, som sagtens kunne have medarbejdere i fleksjob.
Ifølge købmand, Tanja Kæbel, er der langt flere virksomheder, som sagtens kunne have medarbejdere i fleksjob. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST