¨

It-konsulent slipper for fængsling efter e-mail-trusler

Foto: TV ØST

Man kan sige sig selv, at politiet vil reagere på dødstrusler, siger dommer om it-konsulents mail til PET.

En 33-årig it-konsulent idømmes ved Retten på Frederiksberg tre måneders betinget fængsel for at have tilskyndet til en forbrydelse og for trusler på livet mod blandt andre en imam og politiet.
 
Anklagemyndigheden havde krævet tre måneders ubetinget fængsel, men grundet mandens gode private forhold - han har blandt andet et lille barn - vælger retten at gøre dommen betinget.
 
I stedet for ubetinget fængsel får manden 60 timers samfundstjeneste.
 
Den 33-årige mand har erkendt, at han i september sidste år i forbindelse med sit arbejde brugte en computer tilhørende Odsherred Teater til at sende en mail til PET og Ekstra Bladet.
 
Heri truede han blandt andet med drab på en imam fra den omstridte Grimhøjmoské i Brabrand.
 
Han skrev desuden om en "åben jagtsæson" på jihadister og om en såkaldt "Operation Affaldskværn", der inden længe ville blive iværksat.
 
- I skal vælge side nu, og I skal vælge rigtigt. Hvis I sammenslutter jer med de fremmedfjendske racistiske salafister, kommer I til at få samme behandling, som de modtager, lød det desuden truende mod PET.
 
Det fik politiet til at iværksætte en større operation, hvor blandt andre en medarbejder på Odsherred Teater blev anholdt, inden man fandt frem til den egentlige gerningsmand.
 
- Man burde kunne sige sig selv, at politiet ville reagere på sådan noget her. Det er i den grad udansk at udtrykke sin utilfredshed med noget ved at true nogen på livet, siger retsformand Ulla Otken under domsafsigelsen.
 
- Vi giver dig en betinget dom blandt andet på grund af dine personlige betingelser.
 
Den dømte it-konsulent modtager dommen.
 
/ritzau/
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App