Intet spor af forsvundne John

Politiets eftersøgning af den 50-årige John Brinck Hilligsøe, der i søndags stak af i Vig, har endnu ikke båret frugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

John Brinck Hilligsøe blev efterlyst den 14. oktober, men politiet er stadig på bar bund i sagen.

Han forsvandt søndag, da en kammerat ville køre ham til behandling, fordi John Brinck Hilligsøe ifølge pårørende er selvmordstruet og tiltagende psykotisk. Omkring noget vejarbejde i Vig sprang han ud af bilen og fik standset en tilfældig bilist, der tog ham med.

Eftersøgningen fortsætter

Siden er han blandt andet blevet set i mandags af en ung pige i den ende af Grønnehaveskoven i Nykøbing Sjælland, der ligger mod skydebanen, og i dag, torsdag, fortsætter politiet derfor med at undersøge stedet.

- De lokale betjente har i dag været ude fra morgenstunden, og så har vi sendt et par hundeførere derop her til eftermiddag, siger Otto Storm fra lokalpolitiet i Holbæk.

Et sted at sove

Foruden Grønnehaveskoven har man også ledt efter John Brinck Hilligsøe ved Amtshospitalet i Nykøbing Sjælland, der ligger ved siden af skoven.

- Vi har konstateret, at der har været indbrud i de tomme bygninger i Amtshospitalet. Det kunne jo være ham, der skulle have et sted at sove. Vi er ikke sikre på det, men det er en teori, vi arbejder ud fra, siger Otto Storm.  

Otto Storm oplyser desuden, at politiet i øjeblikket primært kigger efter John Brinck Hilligsøe i og omkring skoven, da familien tidligere har fortalt, at de ikke mener, han kan finde på at forlade området.

Dybt berørte af situationen

De pårørende til John Brinck Hilligsøe er dybt berørte af situationen. Derfor har både familie, venner og bekendte gentagne gange været ude og lede.

- Vi er meget meget bekymrede for ham, og det er rigtigt hårdt - specielt for hans mor og datter, siger Gitte Grevsen, der er kusine til John Brinck Hilligsøe.

Gitte Grevsen fortæller, at de har brug for al den hjælp, de kan få, men understreger også, at man ikke skal tage personligt kontakt til John Brinck Hilligsøe, hvis man spotter ham, men i stedet ringe til politiet.

- Da vi tror, at han føler sig forfulgt, er det vigtigt, at man lader ham være, siger hun.

Indtil videre har politiet modtaget cirka 7 henvendelser omkring John Brinck Hilligsøe. Et vidne mener at have set ham i København mandag eftermiddag, mens et andet har fortalt, at vedkommende har set ham i Køge.

Efterlysning

John Brinck Hilligsøe beskrives som:

  • Mand
  • 182 centimeter høj
  • Markerede ansigtstræk
  • Slank
  • Iført islændersweater - hvid med sorter pletter og under denne en sort hættetrøje, sorte joggingbukser og brune vandrestøvle
  • Han er uden midler, papirer og telefon
  • Han er ikke kendt som farlig

Hvis du har oplysninger i sagen, vil Midt- og Vestsjællands Politi gerne have besked på telefon 1-1-4.