¨

Integration på grillen

Foto: TV ØST

To kvinder hele deres opsparing på at restaurere en gammel grillbar, fordi de ville hjælpe en lokal flygtningefamilie med at få et arbejde.

Hividar Yousef og hendes mor har nok at se til bag disken i Olgas Butik og Grillbar denne sidste dag i påsken. Stedet udgør sidste chance for mad før færgen til Jylland, og der er masser af påskerejsende, der ligger vejen forbi.

I baglokalerne er farmand Ramadan Yousef også i gang. Han snitter salat, rydder af og vasker op. Familien er fælles om at drive grillbaren, men 18-årige Hividar Yousef spiller en nøglerolle, da hun er den der kan mest dansk.

Det er Lisbeth Fibæk og Birthe Eeg, svigermor og svigerdatter, der er indehavere af stedet, og til sammen har de investeret masser af timer og 800.000 kr. for at få det hele op at køre.

- Selvfølgelig har vi tænkt os om, og vi tror på, at det nok skal komme til at løbe rundt, men det vigtigste er ikke, at vi får et stort afkast på det her, men det handler simpelthen om, at vi gerne vil hjælpe en familie som vi er kommet rigtigt tæt på, siger Birthe Eeg.

Det er lokale, sommerhusgæster og alle dem der skal med færgen, som har slået et smut forbi her i påsken, og målt på temperaturen i frituregryderne, ser fremtiden lysende ud.

- Jeg synes det er et flot initiativ det her. Det dejligt, at se nogle flygtninge, der får noget at lave i stedet for at de skal gå rundt på kontanthjælp, siger Ole Andersen, der er bor i nærheden og er kommet forbi for at spise en hotdog.

Familien Yousef er også taknemmelige for den chance de har fået efter de er blevet ansat på grillen:

- Jeg drømmer om at blive tøjdesigner, men lige nu er det fint at være her og møde en masse mennesker og lave mad som folk er glade for, og for min mor og far er det også godt, for de har begge arbejdet på resturant i Syrien, siger Hividar Yousef, der, når hun ikke er på arbejde, er i gang med at tage folkeskolens afgangseksamen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App