¨

Ingen søgte elevstilling i cykelbutik

Foto: TV ØST

2 Hjuls Centeret i Nykøbing S. søgte for nylig en butikselev. Men trods et forsøg på at nå de unge på facebook, kom der 0 ansøgninger. Andre oplever det samme.

2 Hjuls Centeret har ligget i Nykøbing Sjælland i over ti år, og sælger motorcykler, scootere, cykler og reservedele.

Men ejeren, Jeanette Olsen kunne godt tænke sig at lære en ny butiksansat op, så hun selv kan gå lidt ned i tid.

Ned i tempo

- For tre år siden fik jeg en blodprop i hovedet, og det betyder, at jeg ikke kan klare det samme tempo, som jeg har kørt i hele tiden, så det vi fokuserede på, det var, at jeg kunne få noget hjælp til at gå ned i tid, fortæller hun.

Men da hun i februar - med udløb 1. marts - slog en stilling op som butikselev, kom der ikke én eneste ansøgning.

Det skuffer både hende og Jes Uno Larsen, som også arbejder i centeret.

- Vi søgte jo en elev, som ville tage en butiksuddannelse, som er målrettet to-hjuls-branchen, og så tænkte vi, at det jo kunne være, der var nogen, der ville det, men det var der ikke. Vi fik ingen ansøgninger, ingen interesse, absolut nul, siger Jes Uno Larsen.

Også elevmangel andre steder

Andre butikker i byen har været ude for det samme.

- Desværre er det ikke kun 2 Hjuls Centeret, der oplever det. Jeg har jo hørt fra mine kolleger i vores bestyrelse, at der også er nogle af dem, der har svært ved at tiltrække unge mennesker til at komme i lære. Det er jo sådan lidt overraskende, fordi man hele tiden hører, at der mangler lærepladser, siger Thøger  Blicher Beknes, der er formand for Nykøbing Sjælland Handel og Erhverv. 

02:52 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App