Indbrudstyve raserer sommerhuse i Odsherred

Ukendte gerningsmænd raserede tre sommerhuse i aftes. Det skete på Sjællands Odde i Odsherred Kommune. Politiet beder nu borgerne om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Benny Nielsen er til dagligt tømrermester i Højby. Men han kører også som taksator for Topdanmark. I dag blev han kaldt ud til flere sommerhusindbrud i Sjællands Odde.

- De har brækket et vindue op herinde. Det kan man tydeligt se, Så har de kastet nogle ting ind igennem døren. Det er totalt splittet ad med glasskår og de har gennemrodet alting herinde, siger Benny Nielsen.

Ramt af indbrud
Området er i øjeblikket hårdt ramt af indbrud. Alene i går, var der tre i samme område

En nabo opdagede sent i aftes, at der var noget galt. Der var lys i to sommerhuse, hvor hun vidste, at ejerne ikke var i huset. Hun kontaktede politiet, men gerningsmændene var væk.

For Benny Nielsen er indbrud i sommerhusene efterhånden hverdagskost.

- Vi har indbrud hele tiden her i området. Men før i tiden brækkede tyvene sig ind og gik stille og roligt rundt mens de stjal ting. Nu er vi kommet ind i en periode, hvor man splitter alting ad. Der er nogen i gang heroppe som simpelthen bare raserer, siger Benny Nielsen

Dårligt for statistikken
I sidste uge kunne vi fortælle, at Odsherred havde klaret sig gennem 2012 med færre indbrud end tidligere år. Vi besøgte Lis Hartz som selv jagede tyvene på flugt.

Men det bliver svært at opretholde de gode tal i 2013, hvis ikke der bliver sat en stopper for det stigende antal indbrud I sommerhusområderne.

- Indenfor de sidste tre måneder har vi haft 25 indbrud, hvor vi sidste år havde 11 indbrud i samme periode. Selvom det er små tal, så er det stadig en stigning på over 100 procent, og det er også derfor, at vi prøver at få det stoppet nu, inden det eskalerer yderligere, siger Søren Højsgaard, Leder af nærpolitiet i Nykøbing Sjælland.

Hold øje med
Politiet tror, at der er tale om lokale gerningsmænd. Men de har brug for borgernes om hjælp

- Det er utrolig vigtigt for os, at vi har et godt samarbejde med borgerne, for de er vores øjne og øre ude i lokalområderne, siger Søren Højsgaard.

Politiet kommer med nogle gode råd om, hvad der kan hjælpe i deres opklaring af indbruddene

- Husk på signalementer af personer der ikke plejer at komme i området. Skriv eventuelt personbeskrivelsen ned, så man kan huske så meget som muligt. Politiet formoder at der er tale om lokalpersoner, og derfor kan et godt signalement måske hjælpe til at pege på folk, der er kendt af politiet.

- Hold især øje med køretøjer, der ikke plejer at færdes i området. Tag eventuelt registreringsnumret på bilen.

- Hold øje med om der opholder sig mistænkelige personer i et sommerhus, som beboerne ikke har set før. Eller hold øje med mistænkelige personer i andre dele af området. Holder de f.eks. til i et hus, hvor naboerne kan mærke, at der sker andre ting end de normale.

- I det hele taget skal man være opmærksom, hvis der opstår en situation, der adskiller sig fra det normale billede af hverdagen.

- Ring 114 hvis du har oplysninger om indbruddene i Sjællands Odde.