Hurtige tvangsfjernelser er nødvendige

Det kan være nødvendigt at fjerne et spædbarn fra sin mor og far, selvom det kun er få timer gammelt. Det kan nemlig redde barnet i sidste ende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Myndighederne skal handle målrettet og lynhurtigt, når der i sociale tilfælde skal tvangsfjernes børn fra sine forældre. Faktisk kan børnene i visse situationer allerede blive fjernet, når de er få timer gamle.

Det er nemlig det bedste for børnene. Det fortæller en børnechef efter TV2 ØST torsdag kunne fortælle om et par fra Odsherred, som fik tvangsfjernet deres datter, da hun var seks timer gammel.

-        Det er altid en trist historie og det er en historie, som vi tager meget alvorligt i kommunerne, fortæller Jette Deltorp, der er børnechef og medlem af Børne – og Kulturchefforeningen, som er en sammenslutning af landets faglige direktører på kommunernes børneområder.

Jette Deltorp vil ikke forholde sig til den konkrete sag fra Odsherred, hvor Mie Rasmussen og Kevin Juul fik tvangsfjernet deres nyfødte datter, men hun vil gerne fortælle om kommunernes overvejelser, når de vælger at fjerne et spædbarn.

-       Der ligger den helt centrale overvejelse bag om forældrene til det barn kan varetaget barnets trivsel og kan sikre, at sådan et lille spædbarn får sin ernæring og får den rigtige hygiejne, siger Jette Deltorp.

Mie Rasmussen og Kevin Juuls datter blev kun seks timer gammel i deres selskab, før Odsherred Kommune tog over. Ifølge Jette Deltorp er det nødvendigt, at tingene går så stærkt.

-       Jo tidligere vi griber ind, jo mere målrettet vi griber ind, jo mere hjælper vi børnene og jo bedre hjælper vi formentligt også forældrene og den samlede familie, fortæller hun.

Mie Rasmussen fra torsdagens indslag har i forvejen to børn, der er anbragt uden for hjemmet. Parret ønskede dog, at komme på en kommunal institution, hvor de kunne lære af tage sig af deres datter.