Hr. og Fru Petersen bor i sommerhus hele året

Der er fordele ved at bo hele året i sit sommerhus, lyder det fra et ægtepar i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Nykøbing Sjælland er der ikke langt til vandet, og naturen er skøn, og det nyder ægteparret Inge og Kaj Petersen.

De har nemlig valgt at bytte livet med et hus i Stenløse og et sommerhus i Nykøbing Sjælland ud med et liv, der udelukkende kredser om det sidstnævnte sted. Deres sommerhus er nu deres faste hjem.

Og de er bestemt ikke alene. På landsplan har rekordmange pensionister fast adresse i deres fritidsbolig, og det betyder, at hvert tiende sommerhus i Danmark er beboet hele året rundt.

quote Vi havde et kæmpe hus før, og der var meget vedligeholdelse. Det her er mere afslappende

Inge Petersen, pensionist

- Det er ikke så stressende. Vi havde et kæmpe hus før, og der var meget vedligeholdelse. Det her er mere afslappende, siger Inge Petersen, og hendes mand stemmer i:

- Der var meget at lave, når man har to huse.

Og det er ikke den eneste fordel ved at bo fast i sommerhuset, lyder det fra Kaj Petersen.

- Vi skulle ikke tænke på, da vi satte vores hus til salg, at vi ikke havde noget andet at bo i. Og rent økonomisk er det jo en fordel, siger han.

Bruger meget tid på landevejen

Alligevel kan det pensionerede ægtepar ikke forestille sig at bo i et sommerhusområde, når de bliver rigtig gamle.

- Vi har, hvad vi skal bruge heroppe, og vi har plads. Vi er glade for at være her. Men når vi bliver ældre, så skal vi være tættere på offentlig transport, siger Kaj Petersen.

Ægteparret bruger nemlig rigtig meget tid på landevejen, fordi de bor så afsides.

quote Vi lægger mange time på landevejen, og det er et minus. Du skal lige trække vejret, hver gang du skal til tandlæge

Kaj Petersen, pensionist

- Der, hvor vi boede før, lå centeret på den anden side af vejen. Det mangler jeg. Det irriterer mig, at jeg skal køre for at handle, siger Inge Petersen og bliver bakket op af Kaj:

- Vi lægger mange time på landevejen, og det er et minus. Du skal lige trække vejret, hver gang du skal til tandlæge, til foddame, til frisør eller besøge børnebørn og venner, siger han.

Som reglerne er i dag skal pensionister have ejet deres sommerhus i otte år, før de kan flytte permanent ind. De enkelte kommuner kan dog give dispensation efter fem års ejerskab, og på Christiansborg tegner sig et flertal for at lempe planloven. Det vil betyde, at man kun skal være sommerhusejer i et enkelt år, før man kan flytte ind fast.