Hjemmestrik til socialt udsatte

Bunkevis af hjemmestrikkede halstørklæder, huer og sokker gives til socialt udsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 200 strikkere på Sjælland og Lolland-Falster har siden februar strikket til socialt udsatte. I dag mødtes de i Højby for at samle det hjemmestrikkede tøj sammen.

De frivillige strikkere, der kalder sig for varmestuestrikkerne, har strikket siden 2006. Ideen fik Bente Vinding fik, da hun så en hjemløs på dagen i Nykøbing Sjælland. Den hjemløse mand gik rundt i sandaler i 10 graders frost.

- Narkomanerne og drankerne og sådan nogle, det er ikke det bedste blodomløb, de har i fødderne, og de får tit koldbrand og sår, så et par gode hjemmestrikkede strømper, som ikke trykker, og hvor man kan komme af med varmen, det er sagen, siger Bente Vinding.

Flere hundrede meter strømper

Siden februar har varmestuestrikkerne strikket 992 par strømper plus alt muligt andet, som skal gives til socialt udsatte rundt omkring i Danmark. Kvinderne er vant til at strikke, og det går hurtigt, når de først går i gang.

- På et tidspunkt så bliver ens familie jo mætte af hjemmestrikkede ting og siger holdt. Og når man godt vil sidde og lave et eller andet, så er det jo rart, at der er andre, der kan bruge det, siger Lissi Christensen fra Vordingborg.

I år kan de socialt udsatte se frem til en vinter med varme tæer.