Her er indbrud i sommerhuse helt i bund

Antallet af anmeldte indbrud i Odsherreds sommerhuse har aldrig været lavere end nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne tyde på, at indbrudstyvene er begyndt at vige uden om de store sommerhusområder i Odsherred Kommune. I hvert fald har antallet af anmeldte indbrud i området aldrig været lavere.

 I 2013 blev 360 indbrud anmeldt, og det er 31 % mindre end året før, hvor der var 518 anmeldte fritidshusindbrud.

Det oplyser Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Tilbage før årtusindskiftet lå indbrudstallet nogle år oppe på 1200-1400 svarende til indbrud i mere end hver 25. sommerhus. Nu er det kun mellem én og halvanden procent af sommerhusene, som får uønskede og uventede gæster, typisk i vinterhalvåret.

 - Det er rigtig svært at komme med nogen entydig forklaring på det lave tal, men der er ingen tvivl om, at de senere års fokus og indsats i lokalrådet i Odsherred Kommune og derigennem samarbejdet mellem politiet, kommunen og borgerne har haft en betydning, siger leder af nærpolitiet i Nykøbing Sjælland, Søren Højsgaard.

Han forklarer blandt andet, at borgerne er blevet bedre til at sikre deres sommerhuse, både med alarmer eller gennem naboen.

- og flere har ringet til os med oplysninger om adresser, som vi har været ude og kikke på, for eksempel hvis der pludselig har været en gruppe mennesker et sted, hvor der ikke før var aktivitet, forklarer Søren Højsgaard.

Derudover har politiet ifølge pressemeddelelsen også anholdt og fængslet grupper af lokale, som stod bag en række indbrud i sommerhuse.