Geopark Odsherred er en del af nyt UNESCO-program

Tirsdag blev det besluttet, at Geopark Odsherred er en officiel del af et nyt program under UNESCO i selskab med de 119 andre geoparker på kloden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Geopark Odsherred er nu en del af et nyt UNESCO-program, skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Optagelsen skete ved UNESCOs 38. generalforsamling i Paris, og det betyder, at geoparken ikke længere blot figurerer i regi af UNESCO, men er en fuldbyrdet del af organisationen.

- Vi er utroligt glade for, at vi nu er fuldgyldige medlemmer af UNESCO-familien. Det ligger der en stor værdi i både i forhold til markedsføring og i forhold til at skaffe medfinansiering til de udviklingsaktiviteter, som vi har i støbeskeen, siger Michael Kristiansen, der er bestyrelsesmedlem hos Geopark Odsherred.

En stolt borgmester

Også Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (Soc.dem.) er stolt over indlemmelsen af Geopark Odsherred i det nye UNESCO-program.

- I virkeligheden er det jo det, vi har gået efter i de seneste otte år. Det bekræfter os i, at vi valgte rigtigt, da vi besluttede os for at arbejde frem mod at få status som global geopark. Jeg er sikker på, at dette vil skabe vækst og udvikling i Odsherred i årene fremover, siger han.

Den nye status betyder, at Geopark Odsherred på sigt får lov til at bruge et logo, der bl.a. inkluderer UNESCOs berømte logo af et græsk tempel. Odsherred Geopark blev i september 2014 optaget i det globale netværk af 120 geoparker, som støttes af UNESCO.