¨

Gang i bevægelsesparken

Foto: TV ØST

Nykøbing Sjælland har taget en ny park i brug. Målet er at lokke borgerne til at "tage en omvej" gennem et mylder af udfordringer

Den nye park hedder ”den gode omvej”, og selvom der altså er tale om en bevægelsespark, er stedet ikke skabt til superatleter:

-”Nej, det er en park for alle, dig og mig”, - siger den lokale formand for Kræftens Bekæmpelse, - Lise Højgaard.

Der er en meget veltænkt bagtanke, med parkens placering bag  byens sundhedscenter. Når patienterne nu alligevel møder op til behandling, -er det håbet at de lader sig friste til en tur gennem parken:

”Når man er ramt af kræft, er det vigtigt at komme ud og røre sig, -og det kan ske sammen med os, eller familien. Parken er åben for alle”, -siger Lise Højgaard.

Med alle menes alle, børn, lidt ældre, raske, syge og stavgængere, og selvom nogle af udfordringerne ser måske lidt halsbrækkende ud, er fantasifulde forhindringer, både til de øvede og de lidt mindre øvede:

”Jeg har da et barnebarn der er vild med sådan noget, så ham skal jeg ned med en dag” mit barnebarn med, siger Clara Danielsen fra Nykøbing,  der sammen med sin søster nøjes med at beundre forhindringerne på præmieredagen. Og, fortsætter hun: ”Og så skal jeg også prøve selv”!

Det er Realdania og Lokale og Anlægsfonden der betaler de fleste af regningens 2, 5 million kroner, men Odsherred Kommune, står klar til at indkasserede den forventede gevinst ved at borgerne får sved på panden:

”Vi håber at sundhedsparken også er med til at løfte det generelle sundhedstilstand i Odsherred, og det skulle gerne betyde, at vi er mindre syge og dermed er mindre i sundhedsvæsnet”. Sådan siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov, og lover, at han også selv vil tage en tur i parken, -en dag.

01:51 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App