Drabssigtet somalier skal indlægges på Sikringen

Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland skal nu huse den 28-årige, der stak af fra psykiatrisk hospital i Aalborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flugten fra det psykiatriske hospital i Aalborg skal den drabssigtede mand nu indlægges på en institution, som det er meget svært at stikke af fra. Det nye opholdssted bliver Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland, har en dommer bestemt i et retsmøde fredag i
Holstebro.

- Sikringsafdelingen er sikret på en helt anden måde end psykiatriske afdelinger, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

I første omgang anbringes den 28-årige somaliske mand dog på en sygeafdeling i et fængsel. Når der er plads på den særlige institution i Nykøbing Sjælland, overføres han dertil. Her skal han så mentalundersøges.

Den 28-årige er sigtet for drabet på sagsbehandleren Birthe Christiansen i Holstebro 27. januar.

Dommerens beslutning betyder, at politiet ikke fremover skal køre ham fra et arresthus og til en psykiatrisk afdeling i forbindelse med mentalundersøgelsen.

Manden benyttede sig af, at han ikke var bevogtet under opholdet på Aalborg Psykiatriske Hospital onsdag. Han sneg sig ind på et ulåst kontor og sprang ud af et åbent vindue. Flugten sluttede torsdag aften i en kiosk i Aalborg.

Ved anholdelsen var han i besiddelse af en 20 centimeter lang kniv, og han sigtes nu også for overtrædelse af våbenloven og for at stikke af. Han havde fået fat i kniven for at beskytte sig, forklarede han i grundlovsforhøret.

/ritzau/