¨

Byen vokser med 10 procent - over 100 boliger i Vig solgt før de er opført

00:55

Byggeriet på Vig Bakke er stadig i fuld gang.

Hele byggeprojektet på Vig Bakke forventes først at stå færdigt i 2021, men allerede nu er 102 ud af 103 ejer-, leje- og andelsboliger afsat.

Nøglen er overrakt og på vej ud på sin jomfrurejse. Den passer i døren på en netop opført 102 kvadratmeter andelsbolig på Vig Bakke og bliver for første gang drejet om.

- Velkommen til vores nye hjem, siger Hans Jensen

Nøglen tilhører Hans Jensen og hans kone, der som nogle af de første kan tage de nye andelsboliger på Vig Bakke i brug. Og de nye ejere ser frem til det næste kapitel i deres liv.

Velkommen til vores nye hjem

Hans Jensen

- Nu er jeg blevet pensionist og kunne trappe lidt ned, og så kom det her til salg, og så var vi nogle af de første, der var med på vognen, fortæller Hans Jensen.

Vig Bakke er ved at skifte form. Hvad der før var marker, bliver til 103 ejer-, leje- og andelsboliger, og for 102 af boligerne er aftalen allerede underskrevet.

Boligerne bliver færdige løbende, og selv om hele byggeprojektet først forventes at stå færdigt i slutningen af 2021, har de første otte beboere i denne uge fået nøglen til deres nye andelsbolig.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Hans Jensen drejer nøglen ind til det nye hjem på Vig Bakke. 

En mangelvare i Vig by

På de to år projektet har været i gang, er boligerne blevet revet væk, og blot en enkelt bolig mangler at blive solgt.

- Man kan jo se, at når det er blevet solgt så hurtigt, så har det jo været en mangelvare i Vig by, fortæller Hans Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Hans Jensen ser frem til det næste kapitel i sit liv. 

Ideen til projektet udspringer fra den lokale ejendomsmægler Mikkel Henriksen. Han har oplevet et stort behov for især andelsboliger, som derfor også udgør halvdelen af de boliger, der bliver opført.

- Den her type bolig er blevet efterspurgt gennem de seneste 20 år, fortæller han.

Vig by har omkring 1500 indbyggere, og salget af de mange boliger betyder, at befolkningstilvæksten i byen er på cirka 11 procent, forklarer Mikkel Henriksen.

De første 28 andelsboliger blev mere eller mindre besat af lokale, men for de resterende tegner der sig et andet billede.

- I 2. etape er der ca. 20 procent lokale og 80 procent udefra, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ejendomsmægler Mikkel Henriksen, Nybolig Odsherred, fortæller, at andelsboliger har været en mangelvare i mange år. 

Alle er velkomne

Det er det lokale erhvervsliv, som har gjort byggedrømmene til virkelighed. Super Brugsen, Sparekassen Sjælland/Fyn, lokale håndværkerfirmaer og et lokalt arkitektfirma danner det konsortium, der har købt grunden og gjort den byggeklar.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi tager ansvar for det område, vi lever og bor i, siger Mikkel Henriksen.

Og området er bestemt ikke kun for lokale. Selvom Hans Jensen er barnefødt i Vig og kender de fleste, så lover han, at der er plads til de nye ansigter, der flytter ind på Vig bakke i de kommende år.

- Hvis folk er lidt udadvendte og gerne vil, så kan de hurtigt komme med ind. Vi står med åbne arme. Vi tager gerne imod. Det er ikke sådan, at man skal have været gammel Vigboer for at blive accepteret, fortæller han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App