Brand i autoværksted udsendte farlig røg i Højby

Hvis beboere i området omkring Højby i Odsherred har indåndet røg fra en brand tirsdag aften og har det skidt, skal de søge læge, lyder det fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En brand på et autoværksted i Højby i Odsherred Kommune udviklede natten til onsdag farlig røg, og beboere i området omkring værkstedet på Stenstrupvej blev derfor bedt om at blive indenfor.

Omkring klokken 2.30 udviklede branden dog ikke længere røg, og varslingen blev derfor ophævet, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Her råder man dog også beboere i området til at søge læge, hvis man har indåndet røg og bliver dårlig.

Pludselig ude af kontrol

Branden blev anmeldt omkring midnat. Ingen kom noget til.

- Til at begynde med var branden under kontrol, men så pludselig var den ude af kontrol, og derfor kommer vi med beredskabsmeddelelsen, sagde vagtchef Henrik Møller Nielsen omkring klokken 1.30 natten til onsdag.

Det var beboere inden for en radius på omkring 500 meter af værkstedet, der blev bedt om at blive indenfor samt at holde døre og vinduer lukket.

Autoværkstedet har fået betydelige skader efter branden og brandslukningen vil være tilendebragt onsdag morgen. Herefter vil politiets brandteknikere undersøge brandstedet nærmere med henblik på at klarlægge årsagen til branden, skriver politiet i en pressemeddelelse.

/ritzau/