Borgere er gidsler i privat konflikt

Borgere i Nykøbing Sjælland er gidsler i en privat konflikt, hvor en ejer ikke renoverer et ødelagt kloaksystem. Ejeren mener ikke, at han skal betale alene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I flere år har kloakkerne på Madvigs Plads i Nykøbing Sjælland været brudt sammen, og det har betydet oversvømmelser, så snart der kommer en smule regn.

Ejeren af pladsen har ikke gjort noget ved det, så nu rejser borgerne endnu engang kritikken i håb om at blive hørt.

- Det er jo forfærdeligt, som det ser ud, og når man skal over de paller, er man nogen gange bange for at glide, og vi er jo mange ældre der handler her, så vi håber snart, det bliver bragt i orden, siger Jørgen Pehrsson, pensionist i Nykøbing Sjælland.

Privat konflikt
Pladsen er privatejet. Ejeren fortæller TV2 ØST i dag, at han ikke vil afvise at få kloakkerne lavet, men han vil ikke betale det alene. Han mener, at Fakta har været med til at ødelægge rør og kloak med deres tunge lastbiler, og derfor bør være med til at betale. Han mener også Netto bør være med i renoveringen.

Hos Fakta/COOP mener man, at det er ejeren, der bør betale for vedligehold af hans private grund, og at pladsen skal kunne holde til lastbilerne. Men de er snart ved at miste tålmodigheden

- Situationen deroppe er uacceptabel. At vores kunder ikke kan komme tørskoede ind i butikken, det er ikke rimeligt. Og vi kan blive nød til at gå ind i sagen, for selskabet som ejer ejendommene, er tilsyneladende ikke i stand til at opfylde sine forpligtelser, så vi er klar til at finde en løsning så hurtigt som muligt, siger Informationsdirektør i COOP, Jens Juul Nielsen.

Netto bruger ikke pladsen til deres lastbiler, og mener derfor at ansvaret udelukkende er hos ejeren.

Kommunen har ikke mulighed for at hjælpe i sagen, da grunden er privat, men de stiller gerne op til et møde, hvis parterne har brug for hjælp i sagen.

Indtil videre er beboerne altså fortsat gidsler i den private konflikt.

- Jeg synes, han skal se at få det gjort i stand og renovere det, så vandet kan komme væk. Det er noget svineri, at det kan få lov at se sådan ud år efter år, siger sommerhusejer i Nykøbing Sjælland, Annelise Nord.