"Bevæg dig kun med livets hastighed."

Citatet er lånt fra David Bowie og det står over porten på Den Rytmiske Højskole i Vig. Men det betyder bestemt ikke, at der ikke sker noget på skolen. Her får man lov til at udvikle den musiske smag, man nu engang har. Der er f.eks. otte forskellige sammenspilshold med rock og jazz og alt ind imellem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Man skal udvikle sig både fagligt og personligt, når man vælger at gå på højskole. Mange vil musikken som levevej, når de begynder på skolen. Men gennem en erkendelsesproces opdager de, at musikken ikke skal være en levevej," siger forstander Søren Børsting.

Den rytmiske Højskole tilbyder et højskoleliv med udgangspunkt i rytmisk musik, lydteknik og sangskrivning. Skolen har professionelle lydstudier og øvelokaler, og undervisning af professionelle musikere. I programmet medvirker musiker Søren Reiff, som nogle måske kender som kapelmester i forskellige TV-shows. Men nu har han kastet sig over højskolelivet. "Det andet gav for meget arbejde og for lidt kunst," som han fortæller. Nu føler han sig mere tro mod hjertet og maven. Og så er det mere kunstnerisk interessant, at hjælpe unge mennesker på vej i deres musikalske liv. I programmet medvirker også Daniel Cross, søn af musiker Billy Cross. Hør hvad han mener om at vælge musikkens vej.

Se SyskaS fra Den Rytmiske Højskole i Vig.

Tirsdag den 9. februar kl. 20 på Kanal Øst

Onsdag den 10. februar kl. 11 på TV2 øst

Lørdag den 13. februar kl. 20 på Kanal Øst  

Læs mere på www.drh.dk