Beboere i Odsherred må undvære internet og fastnet i en uge

En kabelskade lukker for internet og fastnet for TDC-kunder i Odsherred, problemet vil først være løst efter en uge. Det vækker vrede i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det seneste snefald har sendt smeltevand ned over et af TDC’s kabler og har lukket for internet og fast telefonforbindelse hos 36 husstande ved Ulkerupvej i Odsherred. Husstandene må undvære forbindelsen i op til en uge, da TDC har travlt og ikke kan reparere kablet før.

Signalet røg tirsdag aften. Onsdag blev problemet meldt til TDC. Her var beskeden klar:

- Den melding, vi har givet, er, at det vil blive løst 1. december. Det er standard for os, at vi skal bruge fire arbejdsdage på at løse det, fortæller Poul Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos TDC.

Må undvære internet og fastnet

Skaden skete tirsdag aften, og nu skal beboerne altså leve uden internet fastenettelefon frem til tirsdag i næste uge. Det besværliggør livet for beboerne i området.

- Det er meget svært for ikke at sige umuligt at varetage en reel og ordentligt ledelsesopgave, hvis kommunikation på telefon og mail ikke virker. Min pointe er, at leverandører skider - pardon my french - højt og flot på alle os, der har valgt at lave 'på kanten af København'. Hvis en bosætning skal lykkes, så kræves det, at disse services fungerer 100 procent, skriver Klaus Bondam, der er formand for Cyklistforbundet og bosat i Odsherred Kommune på borgmester Thomas Adelskovs (S) Facebook-væg.

Virksomhed går i stå

Henning Andersen driver virksomheden Andersen skilte på Ulkerupvej i Odsherred. Hans virksomhed må også undvære internet og fastnet. Det får store konsekvenser.

- Vi går i stå. Al vores kommunikation foregår via mail, så det er ikke meget, vi kan lave uden internet, fortæller Henning Andersen.

De har vænnet sig til, at der er dårlig mobildækning i området, men det er første gang, de skal undvære internet i en uge.

- Det er meget ringe, at det skal tage så lang tid. Når det er en helt uge, er det ikke acceptabelt, slår Henning Andersen fast.   

Torsdag eftermiddag er der dog en udvikling i sagen. Nu meddeler TDC pludselig, at de nu har haft en tekniker ude og se på problemet, og at 10 husejere i løbet af aftenen vil have internet og fastnetforbindelsen oppe at køre igen, mens flere forventes at kunne komme på igen fredag.