Babyboom i Odsherred Zoo

Det vrimler med dyreunger i Odsherred Zoo. Til stor glæde for børnene der holder påskeferie i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De nyfødte dyreunger kommer som timet lige til havens sæsonstart.

- Alle vores nye dyrebørn, de trækker mange gæster til. Vi har på de første to dage haft rigtig mange besøgende, siger ejer af Odsherred Zoo, Jørgen Ankergren.

Syv nye dyrebørn
Det er lamaen, kamelen, aberne af racen katalemuerne og capuchinerne, der har fået dyrebørn. Nogle af dyrene har født tidligt i år, og det betyder meget for børnene.

- Jeg synes det er rigtig dejligt at komme ud og se på alle dyrene. Men især dyreungerne er meget nuttede, siger Michelle Andersen, København.

Michelle Andersen holder påskeferie sammen med sin familie og besøgte i dag Odsherred Zoo. Det samme gjorde Silja Sharbau fra Frederiksberg i København.

- Det er sjovt og spændene at se dyrene så tæt på, for det plejer man ikke. Og de er så søde, dyrebørnene, siger Silja Sharbau.

Dyrefødsel i dag
Omkring klokken halv 9 i morges kom kamelungen til verdenen.

- Det gik rigtig godt, og nu skal den lige have lidt tid til at vænne sig til tilværelsen. I løbet af dagen rejser den sig. Den har prøvet, men den er stadig meget usikker på benene. Men det er gør ikke noget, at den ikke rejser sig med det samme i modsætning til andre dyr, siger Jørgen Ankergren.

Men selvom kamelungen var helt ny, var det altså katalemuerne der trak opmærksomheden

- Jeg har set mange dyrebørn i dag. Men de mest nuttede var dem der ligner Kong Julian fra Madagascar-filmen, siger Toke Agensø fra Nykøbing Sjælland.

Odsherred Zoo har åbent hele ferien mellem 10.00 og 16.00, hvis man har fået lyst til at se dyrebørnene i fuld aktion.